След избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, едно

...
След избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, едно
Коментари Харесай

Спрягат Джим Брайденстайн за нов администратор на НАСА

След избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати, едно от имената, които започнаха се спрягат за админ на НАСА, е това на Джим Брайденстайн (източник).

При всички положения настоящият админ Чарлз Болден ще се пенсионира. Още преди изборите той беше обявил, че без значение от техния излаз, не има намерение да продължава да работи на същата позиция.

Брайденстайн е зает по галактическите въпроси на Съединени американски щати още с избирането му в Камарата на представителите на Конгреса през 2012 година. През месец април 2016 година той се опита да внесе законопроект за промени в галактическата политика на страната. Джим Брайденстайн дефинира препоръчаната от него промяна като “холистичен метод ” към галактическата политика, а не да се преглеждат другите проблеми поотделно (източник).

Какво друго знаем за евентуалния кандидат-шеф на НАСА? В рамките на тирада, изнесена на 2-ри ноември, той се е оповестил за проучването на Луната от НАСА и е подкрепил регулаторни промени, които ще създадат по-лесна опцията комерсиални превозвачи да провеждат свои лични експедиции.

“Америка би трябвало постоянно да бъде бележита галактическа нация и Луната е нашият път към това ”, счита той.

Брайденстайн в началото поддържаше Тед Круз за претендент за президент от републиканската партия. След като Круз отпадна от конкуренцията, Брайденстайн трансферира поддръжката си върху Тръмп и до ден сегашен е негов покровител.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР