След историите със самозапалващите се смартфони на различните производители, като

...
След историите със самозапалващите се смартфони на различните производители, като
Коментари Харесай

Експерти разказаха за методите на поведение при горящ смартфон

След историите със самозапалващите се смарт телефони на другите производители, като Samsung и Apple, специалистите сформираха правила, които разрешават на потребителя постоянно да бъде в сигурност. Ще Ви разкажем за пет лесни стъпки, които да предприемете при горяща техника.

На първо място, не изпадайте в суматоха. При първите признаци, да вземем за пример миризмата на пушек, неотложно изключете устройството. На второ място, би трябвало да се постараете да не вдишвате от дима, излизащ от телефона, защото той може да е отровен.

Трето, пристъпете към гасенето и прекъсването на достъпа на О2. За задачата е подобаващ пожарогасител, земя от саксия и сода. На четвърто място, би трябвало постоянно да помните за напрежението. При подозрение за запалване, неотложно изключете апарата от мрежата и забравете за гасене с вода.

На пето място, би трябвало да се обърнете към експертите. Разбира се, последното предписание е годно за тези консуматори, които към този момент не могат сами да унищожават пожара.

Експертите поучават като предварителна защита да не позволявате на смарт телефона да загрява, да не го оставяте на зареждане по-дълго от нужното за задачата време и да не го съхранявате под възглавницата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР