След историческия, за Австрия, вот на недоверие към канцлера и

...
След историческия, за Австрия, вот на недоверие към канцлера и
Коментари Харесай

Временно решение на политическата криза в Австрия

След историческия, за Австрия, избор на съмнение към канцлера и държавното управление президентът през днешния ден ще освободи членовете на кабинета от отговорностите им. Веднага по-късно той ще ги ангажира с отговорност, единствено за няколко дни, до момента в който назначи ново краткотрайно държавно управление. Себастиан Курц се прости през днешния ден с канцлерския пост. Неговите функционалности ще поеме вицеканцлерът.

 © БГНЕС
Преди изказването на австрийския президент късно нощес, огромната незнайна беше, кой ще показва алпийската република на срещата в Брюксел довечера. Предполагаше се даже, че това може да бъде самият досегашен канцлер. Александър Ван дер Белен обаче реши друго.
Александър Ван дер Белен, президент на Австрия: Вицеканцлерът Хартвиг Льогер ще натоваря с управлението на канцлерството и на държавното управление. Това е краткотрайно решение, до момента в който в границите на няколко дни намерим излаз, който да е издържи до изборите през септември тази година.
Така довечера измежду държавните и държавните водачи на страните от Европейския съюз място ще заеме финансовият министър и вицеканцлер на Австрия. Липсата на Себастиан Курц ще бъде осезаема, тъй като той беше един от дейните поддръжници на кандидатурата на Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия.

Същевременно причинителят на всички земетресения и основен участник в аферата с видеозаписа, някогашният водач на " Партията на свободата " Хайнц-Кристиан Щрахе има всички шансове още веднъж за поеме значим пост. Той е определен с преференции за австрийски Евродепутат. Снощи за малко в профила му в обществените мрежи се появи известие, че е подготвен да поеме " демократичната отговорност ". Бързо откакто беше оповестено, известието беше изтрито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР