След инцидента край Своге се оказа, че Агенция „Пътна инфраструктура”

...
След инцидента край Своге се оказа, че Агенция „Пътна инфраструктура”
Коментари Харесай

Нанков за ремонта на пътя край Своге: Държавата ще потърси правата си по съдебен ред


След случая край Своге се оказа, че Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ) пет пъти карала компанията да в профил дефектите от рисковия път. Появиха се доста мнения, че фалшив ремонт на пътя е причина за злополуката. Тази причина беше посочена и след съвещанието на управителните фактори от Министерство на вътрешните работи, Транспортното и Регионалното министерство.

„ Според контракта всички установени недостатъци би трябвало да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя. Пътят е признат без никаква забележка от 20-членна приемателна комисия. Дефектите е трябвало да бъдат отстранени до 15 август. Колегите от АПИ са били известени на 19 август, че предписанията не са направени. Държавата може да си търси правата по правосъден ред”, разяснява в „ Здравей, България” районният министър Николай Ненков.

В мнение до медиите от компанията изясняват, че пътят е въведен в употреба две години по-рано – през 2014 година

„ През интервала на привършване на дейностите от наша страна и издаване на Акт 16 пътят е експлоатиран за потребностите на популацията от възложителя. Рехабилитацията е осъществена, без да бъде спирано придвижването по тежкото трасе. Как е поддържан пътят до издаване на акт 16 и в интервала по-късно, ние не можем да вземем отношение. АПИ избира компания, която да реализира тази задача”, обявиха от „ Трейс Груп Холд” АД.

Министър Нанков подсигурява, че всички длъжностни лица със своето деяние или безучастие в тази обстановка ще понесат своята отговорност.

„ Защо е постановен този асфалт и признат по този метод е работа на процесуално-следствените органи да открият повода за това. Ние ще окажем цялостно съдействие”, добави Николай Нанков.

По думите на Нанков в страната има 48 сходни сектора, които вършат аквапланинг. Те се ремонтират предпочитано.

Той съобщи, че откакто компанията не е отстранила дефектите, ще започва процедура по привеждане на банковата гаранция на изпълнителя. Той ще ревизира дали това е направено. Този мярка обаче приключва гаранционната поддръжка.

"Не съм уверен, че парите по гаранцията ще стигнат ", сподели оше той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР