След идването на второто служебно правителство, назначено от президента Румен

...
След идването на второто служебно правителство, назначено от президента Румен
Коментари Харесай

Грозна картина в ДАТО – ще има ли проверка заради служебен тормоз и корупция?

След идването на второто служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев, чувството за нужда от съществени промени в държавната администрация почна да се трансформира развой.
На първо място фокусът падна върху силовите структури, където към този момент има знакови промени – потегли си, потегли си. Но се оказа, че заемащите основни управителни постове в цялата ни система за сигурност всеобщо са излезли в дълъг отпуск тъкмо преди служебното държавно управление да поеме ръководството. Причината е прозаична – вероятно освобождение следователно може да бъде сполучливо оспорено в съда и уволненият да бъде върнат на работа.
На 18 май, в свое изявление пред медиите служебният вътрешен министър Бойко Рашков изрази отвращение, че с изключение на ръководителят на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) инж. Цветан Китов нито един различен началник на спецслужба не е пристигнал на среща след експлицитна покана на служебния министър председател Стефан Янев. Но точно що се отнася до ДАТО, получи значима информация – че до прокуратурата, служебния министър председател Стефан Янев, президента Румен Радев и омбудсмана Диана Ковачева е изпратен сигнал. Сигналът касае служебните и трудови взаимоотношения и условия в организацията и е подписан от седем чиновници на ДАТО – двама сегашни и петима някогашни. В него има съществени и даже скандални изказвания за метода, по който Цветан Китов провежда службата.
Двама от подписалите сигнала чиновници приказваха в.
Апелирам покупко-продажбите, които се правят, и договорите, които се подписват, да бъдат тествани – дали не са с компании, свързани с министри и обграждане от кабинета " Орешарски ". Става въпрос за хора, които са предложили Цветан Китов да застане отпред на ДАТО. Това сподели настоящ чиновник на организацията в извънредно изявление за.

" Може да се приказва за сериозна корупционна скица, в която от бюджета на ДАТО се източват доста пари чрез дългогодишни контракти “, съобщи служителят, който към момента е на работа в организацията и по тази причина лицето му в долното ВИДЕО е прикрито, а гласът - изменен. Той е безапелационен и в друго – с цел да бъде открит надзор върху ДАТО, в продължение на доста време е имало напън и чистка на доста чиновници, които биха се опълчили против най-малкото срамни за престижа на ДАТО практики.
потърси за коментар инж. Китов, само че досега на издание на материала не разполагаме с отговори на заложените документално въпроси за обстановката в ДАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР