След Хасковогейт, БСП разкриха и Габровогейт, със замесен братът на

...
След Хасковогейт, БСП разкриха и Габровогейт, със замесен братът на
Коментари Харесай

БСП с нова атака: Шуробаджанащина в Габрово, замесен е Томислав Дончев


След Хасковогейт, Българска социалистическа партия разкриха и Габровогейт, със забъркан братът на Томислав Дончев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В последните дни в централата на Българска социалистическа партия има над 70 сигнала за груби нарушавания по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределение на общински средства и публични поръчки, които постъпват от цялата страна, разясни на брифинг Жельо Бойчев.

Депутатът от Българска социалистическа партия от Габрово Кристина Сидорова съобщи, че в Габрово моделът „ батко и братко “ е в действие от няколко години.

„ Братът на вицепремиерът Томислав Дончев-Момчил Дончев е назначен персонално от кмета на Габрово за шеф на общинско звено „ Озеленяване “. Той ръководи бюджет от над 1 млн. лева и е назначен без конкурс и ясни критерии , на които би трябвало да дава отговор “, съобщи Сидорова.

Братът на някогашния депутат от ГЕРБ Цветомир Михов от година и половина не работи в Габровската болница, само че това не му пречи да бъде част от Съвета на шефовете и за тази си служба да получава заплата от няколко хиляди левове, добави тя.

" Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са ръководител на ОИК и РИК в Габрово, а брачният партньор й е юрист на Здравната каса “, разяснява тя, представена от БГНЕС.

Сидорова уточни, че сестрата на заместник-кметът на Община Габрово е шеф отдел в звено „ Проекти и икономическо развиване “.

„ Следващата връзка - същият Цветомир Михов, който е регионален координатор на ГЕРБ. Неговата компания извършва всички поръчки. Съученичка на жена му е назначена за регионален шеф на Габрово, а нейният брачен партньор е шеф на ОДМВР – Габрово. Свекърът на регионалната шефка е общински консултант от ГЕРБ “, сподели тя.

Сидорова обърна внимание, че общински съветници от ГЕРБ също заемат избрани длъжности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР