След грипната епидемия от грип А, започва един малък пик

...
След грипната епидемия от грип А, започва един малък пик
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Грипът си отива

След грипната зараза от грип А, стартира един дребен пик на зараза от вид Б. В момента мога да кажа, че хората еднообразно боледуват от грип вид А и вид Б. Това значи, че грипът си отива.

Това сподели пред камерата на БТВ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания. "Не желая да разделям вирусите на зимни, пролетни, летни. Не е правилно изказванието, че при зимните инфекции и грип кашляш, а лятото дри*каш. Инфекциите, които циркулират в този момент, не се наблюдават с такова внимание, тъй като те не водят до съществени затруднения. При грипът е тъкмо противоположното - там има затруднения, които могат съществено да навредят на здравето на индивида. Инфекциите в настоящия интервал протичат една седмица и не заплашват съществено здравето на индивида. Той си остава работоспособен - боли ни гърлото, имаме суха кашлица, усещаме се неразположени, презнощта не можем да спим. Това са коронавирусите. Трябва да пием чай. Хубаво е да се създадат съвещания с персоналните лекари, тъй като може да става въпрос и за алергия. Често се бъркат алергиите с вирусите ", даде образец той.

"Трябва да се вземат доста положителни ограничения за справяне с полово излъчените заболявания и инфекциите по време на бремеността. Трябва да има предварителна защита и ранно диагностициране. В противоположен случай демографската рецесия ще продължи. В Националния център до дни започваме безвъзмездни прегледи за определяне на полово излъчени заболявания ", разкри проф. Кантарджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР