След грандиозния корупционен скандал, който свали крайнодесния австрийски лидер Хайнц-Кристиан

...
След грандиозния корупционен скандал, който свали крайнодесния австрийски лидер Хайнц-Кристиан
Коментари Харесай

Норберт Хофер поема Австрийската партия на свободата

След грандиозния корупционен скандал, който смъкна крайнодесния австрийски водач Хайнц-Кристиан Щрахе, задачата за спасяването на Австрийската партия на свободата падна върху скромния заместител Норберт Хофер, осведоми Агенция Франс Прес.

48-годишният Хофер беше претендент на партията на президентските избори през 2016 година и от дълго време се преглежда като главен претендент за лидерския пост в крайнодясната партия. Тогава Хофер се показа ненадейно добре, в това число изненада и мнозина в крайнодясната партия. В последна сметка той загуби най-вече церемониалния пост в интерес на Александър ван дер Белен, някогашен водач на Зелената партия.

На среща в неделя висшето управление на партията номинира Хофер за водач, като формалното удостоверение се чака след изборите за Европейски парламент на 26 май.

Хофер пое Министерството на превоза и инфраструктурата, откакто Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц образува коалиция с крайнодясната партия в края на 2017 година И двете партии имаха антиимиграционни платформи в акцията преди вота.

Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка ден след разпространяване на видео, което го уличи в корупционен скандал. Видеото демонстрира, че Щрахе предлага държавни контракти в подмяна на политическа поддръжка. Също по този начин наподобява като намек за евентуално противозаконна система за дарения на крайнодесната партия на свободата, която управлява. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР