След големия успех на романа Времеубежище на Георги Господинов и

...
След големия успех на романа Времеубежище на Георги Господинов и
Коментари Харесай

Прожекция на филма за Георги Господинов в Дома на киното

След огромния триумф на романа " Времеубежище " на Георги Господинов и премията " Букър ", Българската национална телевизия показа биографичен филм за писателя. Премиерата на " Георги Господинов в убежището на времето " беше довечера в Дома на киното, а на следващия ден филмът ще бъде излъчен и в ефира на Българска национална телевизия.

В този филм Георги Господинов споделя, че точно паметта е в основата на морала и че човек не трябва да гони тъгата от себе си.

" Не обичам да ни подценяват за това, че идваме от някъде, от дребен език. Можем да кажем доста неща, които сме изпитали през кожата си, които сме претърпели. Имаме доста истории за описване и ми се ще тази премия да даде самочувствие на младите писатели, на хората на изкуството въобще. Големите неща могат да бъдат казвани на разнообразни езици. Няма дребни езици, когато приказваме за същностните неща ", сподели Георги Господинов, публицист.

" Това, което аз научих за себе си от връзката ми с Георги Господинов до момента в който снимаме кино лентата, беше това, че човек би трябвало да се научи да цени самотата си, тъгата си и меланхолията, която изпитва самичък в обществото, което населява и сред хората, които го обкръжават ", сподели Павел Веснаков, режисьор на кино лентата.

" Българска национална телевизия прави филми за значимите и стойностните хора в страната. А в член 6 на Закона за малкия екран е записано, че разпространяваме и развиваме българския език. Ние не можем да вършим това без писатели - това са хората, които ежедневно развиват и разпространяват езика. Вероятно с тази премия Георги Господинов е направил повече за българския в чужбина, в сравнение с всички ние за години ще създадем. За мен е особена чест и привилегия да показва този филм ", съобщи Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Зрителите на Българска национална телевизия могат да видят кино лентата на следващия ден вечер от 21:00 часа. Филм, в който Георги Господинов се връща към своите мемоари и мемоари, както и към книгите си. Прави отпратка с годината, в която е роден - 1968-а. Утре пък по-рано денем той ще раздава подписи на Панаира на книгата пред НДК.

Вижте повече в директното включване на Айше Сали
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР