След големия ръст на обяви за работа през май (77%

...
След големия ръст на обяви за работа през май (77%
Коментари Харесай

Застой при обявите за работа през юни

След огромния растеж на разгласи за работа през май (77% по отношение на април) броят на обявите за работа през юни остава съвсем без смяна. Това демонстрират данните от проучване на JobTiger.

През юни обявите за работа са нарастнали едвам с 0.4 на 100 по отношение на предходния месец.

С водещо дялово систематизиране измежду предложенията за работа са секторите " Търговия и продажби " (21%), " Хотелиерство и ресторантьорство " (18%) и " Производство " (13%). След тях са секторите " Транспорт и логистика " (9%), " Административни и обслужващи действия " (9%) и " Информационни технологии " (9%).

С максимален позитивен растеж по отношение на предходния месец май са обявите за работа в секторите " Транспорт и логистика " (29%), " Здравеопазване и фармация " (20%) и " Хотелиерство и ресторантьорство " (15%).

Над две трети (68%) от предложенията за работа са в огромните регионални градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Съвсем предстоящо най-вече са офертите в столицата - 41% от всички оферти, следвана от Варна (9.4%), Пловдив (8.9%) и Бургас, Русе и Стара Загора, надлежно с по 3% дял от общия брой разгласи за работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР