>След фестивалите в Кан, Сараево и Торонто "Посоки" ще бъде

...
>След фестивалите в Кан, Сараево и Торонто "Посоки" ще бъде
Коментари Харесай

Пълнометражният конкурс на Златна роза с общо 16 нови филма

> След фестивалите в Кан, Сараево и Торонто "Посоки " ще бъде показан за пръв път пред българска аудитория във Варна. "И след това светлина " е вторият пълнометражен филм на Константин Божанов ( "Аве "), а "Радиограмофон " е дебютният пълнометражен филм на Рузие Хасанова, чиято премиера ще бъде във Варна. "Воевода " оглави зрителският бокс офис при започване на годината, а пълнометражният дебют ¾ на Илиян Метев завоюва "Златен леопард " в Локарно, селектиран е в Сан Себастиан и също е премиерно заглавие за България. 

Още 5 министър председатели ще забележим на "Златна роза " 2017. Семейният филм "Лили рибката " на Ясен Григоров е приказка за метаморфозите на едно дете. Щом някой го огледа в очите, то провокира магическа буря, изменяща го от момче в момиче и противоположното. Татяна Лолова е преобразена на циганска вълшебница. Николай Урумов играе ролята на шеф на учебно заведение, а Красимир Ранков се появява като професор по медицина. Във вълшебната лента вземат участие също Койна Русева и Калин Сърменов. Главни функции във кино лентата имат и четири деца на възраст сред 8 и 12 година "Вездесъщият " е вторият игрален филм на Илиян Джевелеков след сполучливия му дебют Love.net. В центъра на историята е писателят и началник на рекламна организация Емил, който последователно се вманиачава да следи всички към себе си със скрити камери. Но почтеното "хоби " се трансформира в фикс идея, която му донася както занимателни моменти, по този начин и доста нежелани истини. Участват Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов и други "Малко шанс за по-късно " е дебют за режисьорите Чавдар Живков и Александър Смолянов. Действието се развива в София, където горещият юлски петък изправя един против различен двама някогашни противници. Двадесет и пет години по-късно те към момента са боксьори, въпреки и без ръкавици. "Моторът " на Валентин Гошев е филм за другарството, което може да устои с години, без значение от превратностите на историческите събития.

В "Дъвка за балончета " на Станислав Тодоров - Роги Биляна и Калин се срещат инцидентно след двайсет и пет години, с цел да си спомнят първата обич, първата целувка и фантазиите, които са не запомнили.

"Секс академия - мъже " на Георги Костов ( " Пистолет, куфар и три смърдящи варела ") споделя за Жан, който взема решение да промени живота си и се записва в курс за бързо събаряне на дами по безотказните техники на Дон Жуан.

Конкурсът ще показа и дълго чаканият нов филм на Николай Волев "Извън пътя ". Сценарист и режисьор е Николай Волев, вземат участие Деян Донков, Сали Ибрахим, Аня Пенчева. "Врагове " на Светослав Овчаров ни придвижва по времето на Балканската война. Участват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев и други "Асансьор за пациенти " на Иглика Трифонова, който завоюва премията на публиката на "София филм фест ", е прям филм, в който монолозите на персонажите, намират пресечна точка в тематиката за душата. "Бензин " е режисьорски дебют за Катерина Горанова и Асен Блатечки. Филмът се трансформира в зрителски шлагер в киносалоните. Участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Снежана Макавеева, Лиляна Станаилова, Пламен Манасиев и други В 12 А на Магдалена Ралчева учителката Лина е върната още веднъж на работа и доближава границата на психическата и професионалната си устойчивост.

14 от филмите в пълнометражната конкурсна стратегия са осъществени с финансовата поддръжка на Национален кино център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР