След европейските премиери и международния тест във Франция в края

...
След европейските премиери и международния тест във Франция в края
Коментари Харесай

DS 9 С ПРЕМИЕРА НА АВТОСАЛОН СОФИЯ 2022

След европейските министър председатели и интернационалния тест във Франция в края на предходната година, най-дългоочаквания седан дебютира наживо за първи път и в България. Създаден да бъде незабравим, елегантният DS 9 съставлява върха в гамата на DS Automobiles.

Висок единствено 1.46 м със мощно полегат покрив в жанр „ фастбек “, DS 9 има грациозен контур и забележителна аеродинамичност. Благодарение на невиждано до този миг междуосие от 2.90 м пасажерите на задните седалки получават повече пространство и комфорт.

Като седан с три обособени обемни зони, DS 9 Светлинният автограф е дефиниран от запазената марка DS ACIVE LED VISION: LED модули, които се въртят на 180°, подчертани от дневните светлини с претекст Pearl. Своеобразен поклон към богатата история на френската марка е ювелирната лента „ Clous de Paris “ върху предния похлупак, която придава достоверност и изисканост на автомобила изисканост. При DS 9 този присъщ за DS интериорен детайл се употребява за първи път отвън кокпита.

Още един подробност в екстериора кореспондира с истинския DS от 1955 година - има конусните форми по външните ръбове на черния покрив. Вдъхновени от именития седан, конусите са с нова форма, с цел да отворят пространство за изцяло нови задни светлини, завършващи цялостната визия на DS 9. Плавна непрекъсната линия контурира до съвършенство автомобила, като минава прец цялата дължина от решетката над капака, предното стъкло, покрива и доближава багажника. В профил нищо не нарушава напълно изваяния контур на DS 9, с помощта на идеално интегрираните компактно прилягащите ръкохватки на вратите в каросерията. И с цел да се резервира флуидността и нищо да не нервира плъзгането на погледа, дизайнерския екип ги взема решение в цвета на купето.
Максимално изчистена задница на автомобила показва желанието всеки детайл и функционалност да бъдат естествено интегрирани в едно неделимо цяло. В дизайна и констнруирането на задните калници, емблемата и капака на багажника се търси същата естетика. Експресивните задни светлини, наподобяващи люспите на влечуго, контрастират блестящо със своята дълбочина и основават трагичен тримерен резултат и стилно подчертани от хромирани лайстни, издължени и заострени в самия край си край. Третата стоп светлина е напълно тънка и решена по този начи уголемява образно задното стъкло.

ИЗКУСТВОТО НА ПЪТУВАНЕТО
А в случай че комфортът на задните седалки е същият като начело? DS Automobiles ползва експертния си опит, с цел да обезпечи оптимален комфорт на пасажерите в DS 9.

Материали от най-голям клас са употребявани за всички повърхности в интериора от бордното табло, което е напълно тапицирано в кожа Nappa до дизайна и тапицерията на седалките, наподобяващ верижка на първокласен часовник. Вниманието, което е отделено на всеки един подробност, по този начин особено за френския експертен опит, е очевидно във всеки детайл в салона на флагмана. Сензорните бутони с форма на кристал, кожата Alcantara®, употребена за обшивка на тавана и сенниците, ръкохватките на вратите и въздушната възглавница в центъра на кормилото, са ръчно тапицирани, което ги прави неповторими.

Седалките са с затопляне, изстудяване и функционалност за масаж, а подглавниците са регулируеми, което е иновация в класа. Централният подлакътник способства за цялостния комфорт с характерности от по-високите сегменти като кожена тапицерия, места за предпазване с вградени USB портове и полиамбиентно осветяване.

DS 9 придава ново значение на самостоятелния комфорт, където всяка конфигурация може да се контролира за всепоглъщащо прекарване. Тази специфична характерност разрешава на всеки пасажер да управлява личния си комфорт на борда.

Гамата е построена към две равнища на съоръжение:PERFORMANCE LINE и RIVOLI +. И двете равнища са насочени към потребителите – максималисти, търсещи насладата от пътуването във всичките му форми, съчетано с богатото серийно съоръжение.

Качеството на материалите подтиква всяко осезание: волан, тапициран с пълнозърнеста кожа, скоростен лост в гладка кожа, дръжки на вратите, покрити с кожа, алуминиеви детайли върху педалите и централната подпора, обшивка на тавана, сенници и кора на багажника от Alcantara® и „ перлен “ тегел, въодушевен от висшата мода.

В резултат на изследванията, подхванати след лансирането на марката, акустичният комфорт доближава ново равнище посредством специфична обработка, предопределена да всмуква външния звук. Ламинираното акустично стъкло се комбинира със заварена каросерия, с помощта на което са отстранени всички вибрациите. Аудиосистемата FOCAL Electra® с мощ 515 W, особено създадена за DS 9 и възползваща се от новите мембрани от неръждаема стомана на туитърите на четиринадесетте високоговорителя, съвършено позиционирани към кокпита, дават на пасажерите звуково преживяване на напълно ново равнище.

ТЕХНИЧЕСКИ ЕКСПЕРТЕН ОПИТ
С четири извоювани трофеи за тимове и водачи във Формула E, DS Automobiles продължава да разпростира своя опит в електрификацията с DS 9 E-TENSE 4x4 360 и DS 9 E-TENSE 250. Флагманът на гамата, DS 9 E-TENSE 4x4 360 съчетава наред с елегантността и продуктивност. Снабден с нова батерия от 15,6 kWh, DS 9 E-TENSE 250 има пробег до 70 км (градски цикъл WLTP) в 100% електрически режим и нараснала продуктивност. Емисиите на въглероден диоксид са редуцирани до 26 гр./км.

DS 9 е притежател на най-новите и усъвършенствани технологии и като подобен, хибридните версии са оборудвани с два нови бензинови мотора. При версията с 360 к.с., 4-цилиндровият мотор с мощ 200 к.с. и два електромотора – единият с мощ 110 к.с., интегриран в скоростната кутия, а вторият – с мощ 113 к.с., прикачен към задния мост. Трансмисията е умна със задвижване на 4-те колела. Батерията е с потенциал 11,9 kWh се възползва от усъвършенствано ръководство за икономисване на сила, с цел да отговори на всички условия.

При DS 9 E-TENSE 250 моторът още веднъж е 4-цилиндров PureTech с мощ 200 к.с., и електромотор с мощ 80 kW (110 к.с.). Новата батерия от 15,6 kWh може да измине до 70 км в градски цикъл WLTP. Бордовото зарядно устройство с мощ 7,4 kW разрешава зареждане от 0 до 100% за 2 часа 23 минути.
Електрическият мотор, обвързван с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия, има оптималната мощ от 110 к.с. и въртящ миг от 320 Нм. Той се употребява за задвижване на автомобила от спряло състояние, за увеличение на ускорението при всяка скорост и за шофиране в режим на нулеви излъчвания при скорост до 135 км/ч. При пускане постоянно се избира автоматизирано електрически режим. Той се добавя от хибриден режим, предопределен за автоматизирано ръководство на другите видове сила посредством шофиране със 100% електрическа сила, 100% на бензин или съчетание на двете, в случай че обстановката го изисква. Пътниците в автомобила няма да виждат преходите. Режимът E-TENSE Sport обезпечава оптималната мощ от комбинираните мотор с вътрешно горене и електромотор посредством контролиране на настройките на педала на газта, скоростната кутия, кормилното ръководство и дейното окачване. Той ускорява динамичността и удоволствието на лидера при цялостна сигурност.

DS 9 употребява система за възобновяване на силата, която зарежда батерията в придвижване при понижаване на скоростта или прекъсване. Допълнително функционалността E-Save подсигурява, че батерията постоянно ще има известно количество сила, с цел да се извърши част от пътуването в режим на нулеви излъчвания (няколко налични нива), да вземем за пример когато лидерът знае, че ще отиде в централните градски елементи.

За традиционалистите, които избират мотори с вътрешно горене, DS 9 се предлага с бензинов елемент 1.6 PureTech и мощ 180 к.с.
Извън DS LOUNGE, който към този момент е пример в своя клас, DS 9 се възползва от най-новите технологии, които отличават и останалите модели в гамата на DS. С функционалността DS ACTIVE SCAN SUSPENSION камера, инсталирана в горната част на предното стъкло сканира пътя, до момента в който четири датчици за състояние, и три акселерометъра записват всяко придвижване и ги предават на компютър, който може да управлява настрана всяко колело за повече сигурност, успокоение и непостижим комфорт при пътешестване. Съвременното окачване DS ACTIVE SCAN SUSPENSION съчетава приглушения комфорт на влиятелен седан с динамичността на купе Grand Touring, до момента в който DS DRIVE ASSIST дава опция на лидера да се наслаждения на полуавтономно шофиране от равнище 2.. Скоростта се управлява според от средата. Системата употребява датчици, с цел да нарежда автомобила тъкмо в неговата лента за придвижване, според от това къде лидерът взема решение посредством надзор от кормилото.

За задачите на паркирането DS PARK PILOT ще открие паркомясто, като премине около него със скорост до 30 км/ч. След това лидерът указва на сензорния екран, че желае да паркира и просто задържабутона Park. По време на дългите пътувания неприятната видимост или неналичието на внимание постоянно са еднообразно рискови. За да стане шофирането по-безопасно, DS SAFETY сплотява шест съществени функционалности: DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, следене на мъртвата зона на видимост, автоматизирано спешно прекъсване и разширено различаване на пътните знаци.

Моделът е разполагаем в България за поръчки на цени, започващи от 120 хиляди лева с Данък добавена стойност за plug-in хибрид с мощ 250 к.с.

*Източник: www.dsautomobiles.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР