След един неуспешен брак, мисълта да предприемете отново тази стъпка, ...

След един неуспешен брак, мисълта да предприемете отново тази стъпка,

Вижте защо вторите бракове може да са провал

След един несполучлив брак, мисълта да предприемете още веднъж тази стъпка, може да ви се съзира неуместна. Може би терзанията за нов неуспех са основателни. Кои фактори могат да се окажат разрушаващи?

Съвместно родителство
Когато сътрудниците имат деца от предходните си бракове или връзки, доста е допустимо да се появят казуси с лоялността и съперничеството. Дали се отнасяме еднообразно към всички деца, или единствено едните деца са приоритет? Има втори бракове, в които единствено единият от сътрудниците има деца. Това също може да е причина за бъдещи казуси, в случай че децата не одобряват новия член на фамилията или пък той не обича деца. В някои случаи даже някогашните сътрудници стартират да манипулират позицията, като не дават децата на майка им/баща им, което също води до напрежение.

Бившите съпрузи към момента могат да бъдат приоритет
В някои случаи при вторите бракове, някогашният съпруг/а може към момента да е приоритет, даже когато новата половинка би трябвало да има това преимущество. Или по-лошо – към момента да са налице страсти към него/нея. В такива случаи, в случай че това не се смени в къси периоди, споровете са неизбежни сред новите съпрузи. Разбира се, че в случай че има деца, някогашните сътрудници е от значение да поддържат връзка, само че не трябва някогашните половинки да бъдат допускани да саботират новите ви взаимоотношения.

Емоционален багаж
Ако предходният ви брак е завършил, тъй като половинката ви е изневерила, не е била лоялна с парите и т. н. то този казус би могъл да повлияе и на втория ви брак, даже да няма такива предпоставки още веднъж да се случат тези казуси.

Темата за парите
Парите са главен източник на спорове във всяка връзка или брак. Ето за какво е от значение още преди да сключите брак да изясните някои съществени детайлности. Ако имате деца каква е издръжката за тях, имате ли кредити, какъв е общият ви приход и харч. Това са все казуси, които са съществени за разпределение на финансовите ви запаси, характерно в случай че сте с настройката мъжът да ви издържа.

Склонни сте да правите по-малко взаимни отстъпки
В някои случаи, когато първият брак е бил несполучлив и съпроводен с куп казуси и разочарования като изневери, физическо и емоционално принуждение, хазарт, приложимост на алкохол и опиати, във втория си брак, потърпевшата страна е по-склонна да не прави взаимни отстъпки повече със себе си. Липсата на взаимни отстъпки макар че може да засегне и далеч не толкова съществени положения, в които е от значение да правим отстъпки.

Страх да не останете сами
Особено в случай че след развода сте имали дълъг срок като необвързани, любовни разочарования, просто може да се решите на втори, в случай че в начален стадий новият ви сътрудник ви се съзира благонадежден (може и да не се окаже такъв). Също по този начин за вас не е допустимо да не бъдете във връзка. Като цяло това е лоша концепция, защото след време може да осъзнаете, че това не е вашата половинка и вторият ви брак също да се окаже провален.

Източник: bulnews.bg