След двумесечна почивка, общинските съветници се върнаха на работа. Тротоарите

...
След двумесечна почивка, общинските съветници се върнаха на работа. Тротоарите
Коментари Харесай

Защо общинските съветници в София не ползват градския транспорт?

След двумесечна отмора, общинските съветници се върнаха на работа. Тротоарите към постройката на Столичната община още веднъж са блокирани от паркирали коли. Същевременно велосипедните стоянки пред постройката на ул. Московска №33 стоят съвсем празни. Само двама чиновници или гости на Столичната община са избрали този екологичен метод за напредване, съвсем всички останали - комфорта на персоналните си коли, а кметът госпожа Йорданка Фандъкова е пристигнала с първокласния Mercedes на НСО.

Това означават от Спаси София.



Питаме дамите и господата съветници и чиновниците на общинската администрация за какво не изберат по-екологична форма на напредване и не употребяват велосипед или градски превоз, който настойчиво настояват, че усъвършенстват?

Дали повода не е, че градският превоз е муден, стои в тапи и се движи на непристойно огромни шпации? Или може би тъй като велосипедните алеи са отвън всевъзможен стандарт, рискови са и обвързаността им остава обещана, само че неизпълнена?

Дали не е това повода приказките ви за зелен, резистентен и мобилен град с фокус към хората, не колите, да са единствено това - приказки за пред медиите?



Но най-важният въпрос остава какво вършиме вие, с цел да решите тези проблеми? Докога пешеходците ще са принудени да лавират сред тротоари окупирани от коли, дори и под прозорците на работното ви място?

Докога ще я караме по този начин и има ли някой от вас храброст и воля, посредством персонален образец, да даде началото на смяната в София?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР