След двегодишно прекъсване заради ковид пандемията община Кърджали ще излъчи

...
След двегодишно прекъсване заради ковид пандемията община Кърджали ще излъчи
Коментари Харесай

Община Кърджали ще излъчи спортист на годината след двегодишно прекъсване

След двегодишно спиране поради коронавирус пандемията община Кърджали ще излъчи състезател на годината в категории „ Юноши и девойки “ и „ Мъже и дами “ при започване на идната седмица. Това показаха от пресцентъра на администрацията.

Церемонията ще се състои на 19 декември в Дома на културата, а номинираните са общо 13, като 10 са в по-високата възрастова категория, а 3 в по-ниската. Те са направени по оферти от спортните клубове в общината.

В гласуването за „ Спортист на годината “, с изключение на спортни деятели, публицисти и членове на Постоянната  комисия  по  младежки  дейности, спорт и туризъм към Общински  съвет, имаха опцията да се включат и жители. На електронната страница на администрацията бе оповестена анкета с имената на номинираните, като всеки искащ можеше да даде единствено един глас. В крайното класиране най-голяма тежест имаше гласът на ръководителите на спортни клубове – 40 %. Всички останали – публицисти, членове на комисията и жители имаха по 20 % тежест.

Сред номинираните тази година в категория “Мъже и дами “ е боксьорът Ергюнал Сабри, който е троент притежател на оценката при юношите, както и Радостина Лулова – играч по силов трибой с интернационалните оценки.

Сребърната медалистка от Европейското състезание по бокс за юноши и девойки в категория до 80 кг. Алейна Мехмед е измежду имената в категория „ Юноши и девойки “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР