След две рекордни години водещата германска пивоварна Фелтинс (Veltins) отчита

...
След две рекордни години водещата германска пивоварна Фелтинс (Veltins) отчита
Коментари Харесай

Германците пият все по-малко бира

След две рекордни години водещата немска пивоварна " Фелтинс " (Veltins) регистрира сдържан спад на продажбите през 2023 година, оповестява ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През предходната година пивоварната е продала 3,26 милиона хектолитра била, или с 2,3 на 100 по-малко в сравнение с през 2022 година Спадът е напълно в бранша на бутилираната бира.

Продажбите на " флагмана " на пивоварната - " Фелтинс пилзнер " (Veltins Pislner), записват спад от 3,7 на 100 до 2,3 хектолитра. Един хектолитър е еднакъв на 100 литра.

Семейната компания, основана в град Мешеде, Западна Германия, показва, че спадът на нейните продажби е непосредствен до общия спад на пазара на бира в страната, свил се през 2023 година с към 4 на 100.

Пазарни анализатори обаче акцентират, че делът на бирата, продавана в супермаркетите на промоция, още веднъж стартира да пораства.

Михаел Хубер, основен управител на " Фелтинс ", декларира пред ДПА, че пивоварната се стреми да не следва наклонността да предлага бирата си с огромни отстъпки. Той добави, че към този момент спадът не е стеснителен, защото пивоварната е записала рекордни продажби през 2021 година и 2022 година

През 2023 година оборотът на " Фелтинс " макар спада на продажбите пораства с 5,3 на 100 до 441 милиона евро поради повишаването на бирата. Хубер посочи, че ново повишаване не се чака както при бутилираната, по този начин и при наливната бира.

Анализи на " Фелтинс " демонстрират, че наклонността на спад на продажбите на бира в Германия, която към този момент е трайна, през последните години се е задълбочила.

Хубер показва, че пивоварните са обезпокоени поради растежа на разноските и е налице наклонност към консолидация на бранша, като начало измежду районните компании. " Отначало се стартира с коопериране, а след това се стига до продажба ", споделя мениджърът, допълвайки, че към този момент " Фелтинс " не има намерение да купува други пивоварни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР