След две години буксуване на парламентарната република има шанс за

...
След две години буксуване на парламентарната република има шанс за
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Записът на Василев е специфичен Уотъргейт, кампания за дискредитиране на ПП

" След две години буксуване на парламентарната република има късмет за превъзмогване на политическата рецесия ", съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му, значими са не компромисите, направени от двете страни, а това, че се основава постоянно държавно управление с мандат на ПП-ДБ.

" Аз бих споделил, че не може и нямам доверие, че господин Борисов ще заложи държавното управление против личния си имунитет ", отговори той на въпрос по какъв начин ще гласоподава за настояването на Гешев.

" Не може да не се сложи въпроса обаче за какво тъкмо в този момент. Това дело се влачи от няколко години, Борисов нямаше имунитет. Това е проект за неуспех на съставянето на държавно управление ", сподели още Атанасов.

" Смятам, че би трябвало по най-бързи метод да внесем проектозакони за смяна на метода, по който се ръководят българските служби. Според Конституцията Министерски съвет дава отговор за публичния ред и сигурността на страната, което значи, че президентът, който ида е той не би трябвало да назначава шефовете на службите. А шефът на ДАНС на чуването в Народно събрание самичък си " отряза главата ", тъй като зае политическа позиция ", изясни той.

" Питам къде е Министерство на вътрешните работи и службите, подчинени на президента, тъй като партийната централа на политическата централа на силата, която трябваше да получи мандат, е била подслушвана. Този запис е осъществен безусловно професионално с професионална техника. Това е характерен " Уотъргейт " и става въпрос за цяла акция за дискредитиране на политическата мощ, с цел да бъде провален мандата. Почти сме открили, че подобен запис не може да бъде изработен с таблет ", безапелационен е Атанас Атанасов.

" В някои сфери на активността на служебното държавно управление би трябвало да бъде тествана, изключително в областта на помощта на Украйна. Ако се окаже, че по негово предписание не сме дали помощ на Украйна по решение на Народно събрание има съображение за импийчмънт ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР