След доста чакане и слухове Qualcomm най-накрая вдигна завесата на

...
След доста чакане и слухове Qualcomm най-накрая вдигна завесата на
Коментари Харесай

Предимствата на новия Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

След много очакване и клюки Qualcomm най-сетне подвигна завесата на най-новия си и мощен чип в лицето на Snapdragon 8 Gen 1, който се чака да зарежда редица флагмани следващата година, в това число Samsung Galaxy S22.

Чипът, който досега бе назоваван като Snapdragon 898, e с осем процесорни ядра, най-мощното от които работи при 3GHz. 

Графичният процесор е Adreno 730 и обезпечава до 30% по-бърза обработка при 20% по-нисък разход на сила по отношение на SD 888.

Подобни характерности видяхме и при неотдавна оповестения MediaTek Dimensity 9000, само че е прекомерно рано да кажем кой от двата чипсета се показва по-добре в действителна среда.     

SD 8 Gen 1 е и с освежен 5G модем, с помощта на който скоростта на 5G връзката теоретично може да доближи 10 Gbps - с 25% повече от SD 888.

Има усъвършенствания и в мрежите за машинно образование и изкуствен интелект, само че потребителите може би най-вече ще се зарадват на новостите при видео снимането.

Новият чип обезпечава опция за видеозапис с 8К качество и HDR10+, а при слаба светлина сглобява допустимо най-хубавия кадър, употребявайки информация от общо 30 обособени изображения.

Очакваме чипсетът да откри място в смарт телефони от серии и марки, включващи Honor, Black Shark, Motorola, OnePlus, Oppo, Redmi, Xiaomi, Sony, vivo, Samsung и други, а първите от тях чакаме да забележим още при започване на 2022 г. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР