След доклад на АДФИ министърът на регионалното развитие в оставка

...
След доклад на АДФИ министърът на регионалното развитие в оставка
Коментари Харесай

Четирима от петимата директори от борда на Автомагистрали сменени от министър Цеков

След отчет на АДФИ министърът на районното развиване в оставка взе " незабавни ограничения за преустановяване на откритите порочни практики и усъвършенстване оперативното ръководство на сдружението "
" Автомагистрали " ЕАД ще е с нов Съвет на шефовете до провеждането на конкурс. Със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков четирима от 5-членния СД на сдружението са заменени. В момента тече процедура по вписването им в Търговския указател, заяви министерството.

Смените се постановат след получен отчет от АДФИ за осъществена ревизия за съблюдаване на Закон за обществените поръчки. Докладът установи всеобщи нарушавания на Закон за обществените поръчки и редовно неупражняван надзор за правомерност при възлагането на строителство, доставки и услуги от страна на сдружението.

След приемането на документа министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, в качеството си на принципал на сдружението, взе незабавни ограничения за преустановяване на откритите порочни практики и усъвършенстване оперативното ръководство на сдружението, се споделя в известието.

Настоящият изпълнителен шеф Иван Станчев остава в Съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД.

В Съвета на шефовете на сдружението влизат Ивелина Маринова, Станислава Варадинова, Стефан Атанасов и Даниел Михалев. Временният Съвет на шефовете ще работи до провеждането на конкурс. Конкурсът за непрекъснати членове на СД на " Автомагистрали " ЕАД ще бъде разгласен неотложно след вписването на краткотрайния в регистъра към Агенцията по вписванията.

Със промяната на управителния екип на " Автомагистрали " се търси ускорение на дейностите и намиране на съответни решения, свързани с активността на компанията по повод пътното поддържане, настоящия ремонт и поддръжка и ново строителство на сектори от републиканската пътна и магистрална мрежа.
Кои са новите членове на борда
Ивелина Маринова е приключила " Технология и ръководство на превоза " във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", има магистратура " Икономика и финанси " от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Работила е в банковия бранш, има опит в пътното строителство.

Станислава Варадинова е правист. Работила е като юрист в частни компании, била е основен специалист в отдел на дирекция " Оперативна стратегия " Административен потенциал " при Министерство на финансите, старши специалист в отдел " Мониторинг и верификация " на дирекция " Добро ръководство " при администрацията на Министерския съвет, старши специалист в Държавната организация за научни проучвания и нововъведения, старши специалист в отдел " Изпълнение на планове " на Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " при Министерство на нововъведенията и растежа.

Стефан Атанасов е магистър по право от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той е дееспособен правист, вписан в Софийската адвокатска гилдия.

Даниел Михалев е приключил право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Професионалният му път е минал през две адвокатски адвокатски фирми, одиторска компания, Софийски областен съд и нотариална адвокатска фирма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР