След днешното решение на Конституционния съд, постановило, че изборът на

...
След днешното решение на Конституционния съд, постановило, че изборът на
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Заради решението на Конституционния съд спираме изцяло работа


След днешното решение на Конституционния съд, постановило, че изборът на ръководител на КЕВР от 9 февруари е извършен в прорез с Конституцията, енергийният регулатор стопира изцяло работа. Това съобщи на ексклузивен брифинг няколко часа след решението на магистратите ръководителят на комисията Станислав Тодоров. Но съобщи - ще се отдръпна от поста си едвам след влизането на решението на Конституционен съд в действие. По закон в 15-дневен период решението следва да бъде оповестено в Държавен вестник, като по-късно влиза в действие 3 дни по-късно.

КЕВР работи за въвеждането на единна цена на балансиращата сила , което да докара до спад на цената на тока за бизнеса, за узаконяване на затворените газопреносни мрежи, както и сполучливо е приключила над 1000 каузи, завени поради актове на комисията, похвали се Тодоров. " Всички тези неща, за жалост обаче, с днешното решение на Конституционния съд, стопират. Ефективно с днешното решение на Конституционния съд КЕВР стопира работа. Буквално стопира работа. "

" В изискванията на рецесия най-разрушителното за една страна е да остане бе ръководители на своите институции . България, както и Европа, сега се намира в най-голямата рецесия, както за своята енергийна сигурност, по този начин и за своята физическа сигурност. Българската страна е на път да остане без държавно управление, без настоящ парламент, а от през днешния ден и без енергиен регулатор ", сантиментален бе шефът на КЕВР.

" По отношение на работата на КЕВР - ръководителят на комисията е началник на администрацията. В момента, в който няма началник на администрацията, той не е годно определен, той не може да упълномощи някой различен да извършва неговите функционалности, даже и да насрочи съвещание. Дори може да има и проблем с изплащането на заплатите за чиновниците ", заключи следствията той.

" Силно се надявам в решението на Конституционен съд да има да записано какви са следствията, другояче го оставяме на тълкувания. "

И се обърна към Народното събрание час по-скоро да започва процедура за избор на нов началник на регулатора , като прикани и парламентарните партии " с по-голям политически опит " - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да не попречват, а в противен случай, да поддържат по-бързото започване на тази процедура.

Тодоров показа, че не е вярвал, че ще се стигне до такова решение на Конституционния съд, само че прикани да се почита решението му. Успокои още - бил оптимист за газовите доставки през зимния сезон. Нямало и причина за терзание, че актовете на КЕВР, взети от февруари насам, могат да бъдат анулирани, както алармираха от ГЕРБ, тъй като били взети с болшинство.

Шефът на енергийният регулатор заяви още - от през днешния ден КЕВР са влезнали на Причината - над 330 милиона лв., които общинското сдружение дължи на " Булгаргаз ".

" Тези 330 милиона лв. са еквивалентни на 1/3 от газовото вместилище в Чирен. Ако " Булгаргаз " разполагаше с тези пари, можеше да ги влага за запълването на хранилището, тъй че всички български консуматори и българския бизнес да имат по-голяма сигурност през зимния интервал, само че столичната топлофикация отхвърли. "
 Конституционен съд заличи Станислав Тодоров като началник на КЕВР
Конституционен съд заличи Станислав Тодоров като началник на КЕВР

Решението на Конституционен съд " отваря вратата " и за оборване на решения на КЕВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР