След днешната временна и частична развръзка на политическата криза най-важните

...
След днешната временна и частична развръзка на политическата криза най-важните
Коментари Харесай

Експерт: Кого премиeрът ще нарочи за враг и как ще расте лагерът ”анти-Борисов”?

След днешната краткотрайна и частична развръзка на политическата рецесия най-важните сюжети са: 1. Колко огромен ще става лагерът ”анти-Борисов ”; и 2. Какво ще бъде вътрешното преразпределение на силите в този лагер.
След като през днешния ден стана знамение и Борисов за пръв път видя неточности и недостатъци в работата на министрите Горанов, Маринов и Караниколов, допускам, че в идващите дни той ще заеме по-примирителна позиция по отношение на митинга. Нещо от вида " хората имат известни учредения за неодобрение, полицията няма повече да бие протестиращите " и така нататък Целта е да бъде спряно численото повишаване на лагера " анти-Борисов ".

По-важен и комплициран е вторият сюжет. В момента измежду протестиращите има доста хора, които знаят единствено, че са срещу Борисов, само че още не са припознали съответен политически индивид като негова опция. Най-сигурният политически ускорител за Христо Иванов и за Българска социалистическа партия е оттласкването от Борисов и ГЕРБ. Затова от основна значимост е кого самият Борисов ще нарочи за собствен главен съперник. Няма по какъв начин да се оттласнеш от някого, в случай че той не влиза в конфликт с теб.

През целия юли, а и през днешния ден повече точки натрупа Христо Иванов, тъй като Борисов го загатва поименно. Българска социалистическа партия би трябвало да търси някакъв изострен конфликт, с цел да влезе в устата на Борисов.

Пламен Димитров

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР