След десетилетия упорита работа и всеотдайност, американският кикбокс е приет

...
След десетилетия упорита работа и всеотдайност, американският кикбокс е приет
Коментари Харесай

Кикбоксът може да се превърне в олимпийски спорт

След десетилетия упорита работа и безрезервност, американският кикбокс е признат като приета спортна организация (RSO) от Американския олимпийски комитет (AOC). Това е следващата позитивна стъпка за влизането на бойния спорт в програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

Американския олимпийски комитет (AOC) одобри публично за свои членове пет спортни организации. Това са кикбокс, муай тай, крикет, лакрос и мажоретен спорт. Статутът на новоприетите членове влиза в действие неотложно.

" Благодарим на президента на USA Kickboxing - Роб Збилски, WAKO IF и целия екип на USA Kickboxing за тяхната помощ да се случи това и за това, че вложиха безчет часове работа, с цел да получат това приемане. "

Това е огромна вест за спорта кикбокс, който сега е на мониторинг към Международния олимпийски комитет.

До момента 31 страни членки на Международната федерация по Кикбокс ВАКО са приети от техните министерства и олимпийски комитети.

Днес управлението на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай входира публично писмо в Българския Олимпийски Комитет и Министерството на младежта и спорта. То е ориентирано към признаването и приемането на бойния спорт като член и на родната организация БОК.
 SENSHI открива годината с ново бойно представление на 18 февруари
SENSHI открива годината с ново бойно представление на 18 февруари

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР