След дългогодишно очакване днес дадоха старт на реконструкцията на Немското

...
След дългогодишно очакване днес дадоха старт на реконструкцията на Немското
Коментари Харесай

Превръщат руини в центъра на Бургас в библиотека и Център за съвременно изкуство

След дългогодишно очакване през днешния ден дадоха старт на реконструкцията на Немското учебно заведение в Бургас. Руините в центъра на града ще бъдат превърнати в библиотека и Център за модерно изкуство.

Кметът на Бургас Димитър Николов показа детайлности за идната реорганизация на Немското учебно заведение. Според плана покрив от зелена растителност ще краси постройката, която през днешния ден е пред съсипия. Имотът е с повърхност 2470 кв. м.

На терена все още има две монолитни здания. Предвижда се да бъде построен хубав атриум сред библиотеката и новата модернистична постройка от стъкло и метал на Центъра за модерно изкуство.

Отвореното пространство ще насочва посетителите в три направления - към библиотеката, центъра за модерно изкуство и градината.
7
При вечерни сбирки, концерти, този вход може да бъде отворен, а посредством новопроектиран панорамен стъклен асансьор, посетителите ще могат да употребяват многофункционалната зала на трети етаж и откритата тераса. С аспект към градината на второ равнище е планувана тераса, последваща плавните извивки на амфитеатъра. На терасата ще има и кафене.

От север е планиран втори вход, обслужващ библиотеката. Този вход служи за достъп до детския отдел на първи етаж, административния отдел на втори етаж и читалните на последния трети етаж.

От юг е очакван вход към под земята паркинг за 20 автомобила и 4 паркоместа на равнището на терена. Благоприятното южно ревю на вътрешния двор разрешава поддържането на богата растителност. Там ще се построи и дребен амфитеатър, където ще могат да се организират разнообразни събития.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР