След дългогодишен спор за авторските права на неиздаваната песен на

...
След дългогодишен спор за авторските права на неиздаваната песен на
Коментари Харесай

Защо глобиха Ники Минаж с 450 000 долара

След дълготраен спор за авторските права на неиздадената ария на Трейси Чапман от 1988 година " Baby Can I Hold You ", Ники Минаж бе санкционирана с 450 000 $ в интерес на колежката.
 Ники Минаж ли е най-богатата рапърка и на какъв брой се прави оценка положението ѝ
Това ли е най-богатата рапърка

Добре е да имаш някой различен милион в задаващата се рецесия

Според Rolling Stone, Минаж нееднократно е повдигала въпроса пред Чапман, само че тя постоянно е била твърдо срещу други актьори да се възползват от творчеството й.

Все отново Ники взима малко от " Baby Can I Hold You " и го вкарва в трака й с Nas " Sorry ", само че по този начин и не го издава публично в албум.

От The Hollywood Reporter сочат с пръст диджей Фънкмастър Флекс, който издънил цялата работа. Именно той пуска " Sorry " в ефира на нюйоркското радио Hot 97. А оттова мелодията се понася из целия интернет, та чак до ушите на по-възрастната авторка.

Ето какво споделя след края на делото 56-годишната Чапман: " Радвам се, че този въпрос е позволен и съм признателна от резултата, който удостоверява, че правата на артистите са предпазени от закона и би трябвало да бъдат зачитани от други актьори. "

И не пропуснала да добави: " Като създател на песни и самостоятелен издател, съм известна с това, че пазя работата си. Никога не съм разрешавала потреблението на моите песни за семпли и не съм желала семпли ", прецизират от Dazed.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР