След дълго отсъствие от публичното пространство почетният председател на ДПС

...
След дълго отсъствие от публичното пространство почетният председател на ДПС
Коментари Харесай

Доган сложи край на мълчанието си

След дълго неявяване от общественото пространство почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган разгласява публикация в юбилейния алманах „ Философи 1981. 40 години по-късно. Продължаващи истории ".

Пресцентърът на Движение за права и свободи разгласи, че сборникът показва " един от най-емблематичните курсове в историята на Философския факултет на СУ със своите дейни, сполучливи и запаметяващи се персони ".

" В университетските среди бях различим най-вече като " Меди ". Историята на това различнo " именуване " е недоизказаната част от моето личнo съществуване, по тази причина не считам за належащо да се спирам на този въпрос. Към философията започнах да демонстрирам интерес когато бях на 16-17 годишна възраст. Предполагам, че философската си закваска нe дължа на себе си, а на " инцидентното " събитие, че съм се пръкнал като правоприемник на религиозни духовници. В самото начало се бях увлякъл по Хегел, младохегелианците и Фойербах, а след това и от марксистката теория. Така че, когато станах част от курса по компетентност " Философия ", имах задоволителен умствен и познавателен опит за надграждане и развиване на философската си ориентировка. Ако в този момент би трябвало да стартира житейския си път, бих почнал отново от философията, като самоцел на персоналната екзистенция. Защото тя допуска да търсиш отговор на въпроса: " Защо въобще Космосът и Логосът са такива, каквито са? ", написа Доган.

" Не знам дали е щастлива случайност или " изказ " от езика на ориста, само че попадането ми в този курс по компетентност " Философия " за мен е извънредно задоволство. Там се усещах в една среда със " себеподобни " и с ексцентрично мислещи преподаватели и състуденти. Дължа признателност на всички!

По стичане на събитията и най-много от проектирането на моята личност от " екстра фактори ", аз бях лимитиран да поддържам връзка пълноценно с всички сътрудници и преподаватели, само че мисля, че намирах Модус операнди " ТЕ " да бъдат удовлетворени, а аз да бъда релативно свободен.

Понятийно-категориалното мислене, съчетано с избрана степен на идеализации, е подарък Божи и който усети, че го има, би трябвало да покаже, че това рядко качество не му е обещано безплатно. В случая преразказвам Кант. В смисловия подтекст на моето схващане и опит това значи, че Универсумът чака да покрие инвестицията СИ във времето ", написа още в публикацията си почетният ръководител на Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР