След дълго мълчание от НЕК признаха, че заради авария е

...
След дълго мълчание от НЕК признаха, че заради авария е
Коментари Харесай

НЕК призна: ВЕЦ Цанков камък спря

След дълго безмълвие от НЕК признаха, че поради повреда е спряна Водноелектрическа централа “Цанков камък ”. Това няма да докара до дефицит на ток, твърдят от Националната електрическа компания, която притежател на централата.

Повредата е зародила преди към три седмици, само че не е била обявена, защото по никакъв метод не оказва въздействие на енергийната система на страната, изясни заместник-енергийният министър Еленко Божков. Той отхвърли да е имало прикриване на информация - нещо, в което упрекнаха министерството " Демократична България ", които изнесоха и информацията за повредата.

Предприети са всички нужни действия за допустимо най-бързото премахване на повредата и се чака до 17 ноември повредата да бъде отстранена, сподели още Еленко Божков: " Ремонтът е спешен, стартират е неотложно и работата е в ход.

Изключването на 85 мегавата от Водноелектрическа централа " Цанков камък " по никакъв метод не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната система в България и на естественото ползване на електрическа сила в България ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР