След дълго чакане ремонтираната зала Фестивална отвори врати - вече

...
След дълго чакане ремонтираната зала Фестивална отвори врати - вече
Коментари Харесай

След дълго чакане зала "Фестивална" отвори врати като "Асикс арена"

След дълго очакване ремонтираната зала " Фестивална " отвори порти - към този момент под името " Асикс сцена ". Съоръжението, което ще се употребява главно за лека атлетика, беше осъвременено за 7 млн. лв..

В наличието на министър-председателя Бойко Борисов формалната част на церемонията мина в благодарности към него и държавното управление му за вложенията в спорта. Спортният министър Красен Кралев посочи, че по време на трите кабинета, ръководени от Борисов, от 2009 година насам са вложени над 300 млн. лв. в спортна инфраструктура.

Кралев, който е някогашен играч по лека атлетика, сподели, че откриването на ремонтираната зала е сбъдната фантазия. Президентът на българската федерация (БФЛА) Добромир Карамаринов съобщи, че това е " трогателен момент ".

" Помагайки за развиването на българската атлетика, вие помагате за развиването на балканската и европейската атлетика. Затова ви връчвам най-високия знак на европейската атлетика ", сподели Карамаринов към Борисов и Кралев.

Поглед с вяра

Кралев, Борисов и Карамаринов показаха вяра, че залата ще даде опция за развиване на доста спортисти. Премиерът подчертава, че следва и ремонт на стадион " Академик ", за който са планувани 4 млн. лв., и по този начин състезателите ще имат положителни условия за подготовка.

 След дълго очакване зала
© Министерство на младежта и спорта

На събитието участваха доста деца, като Кралев се обърна към родителите им с думите, че леката атлетика ще им се отплати, тъй като даже и да не станат звезди, децата ще израснат като прелестни персони.

Карамаринов уточни, че залата ще се употребява за интернационалните надпревари.

След доста отсрочване

Заради неприятното си положение залата не беше употребена за лека атлетика от 2011 година Ремонтът ѝ стартира на 11 февруари 2016 година и по задание и контракт с изпълнителя трябваше да приключи за 270 дни (около девет месеца). Оставката на предходния кабинет " Борисов " обаче докара до закъснение. След това беше подложен нов период от Кралев - март 2017 година Това обаче не се случи и откакто беше изтърван лекоатлетическият сезон на закрито, откриването на залата още веднъж се отсрочи.

 След дълго очакване зала
© LAP.bg

Когато залата към този момент беше подготвена, се изчакваше комфортният миг за откриването ѝ.

През юли беше показан договорът с " Асикс ", който е за шест години и ще носи по 100 хиляди лв. годишно.

Изпълнителният шеф на стопанисващата оборудването " Академика 2011 " Борис Тодоров уточни тогава, че със средствата от контракта с " Асикс " плюс парите от наема на площи залата ще се самоиздържа. Според него това ще разреши да се оферират по-добри и налични цени за тренировки. И добави, че поради енергийната успеваемост разноските за отопление ще са доста ниски.

Той чака оборудването да е на облага. Но посочи: " Печалбата не е най-важното в тази ситуация. По-важен е общественият резултат ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР