След дълги дебати по темата ЕС изглежда действително ще въведе

...
След дълги дебати по темата ЕС изглежда действително ще въведе
Коментари Харесай

Това ли е новият стандарт за зареждане в целия ЕС?

След дълги диспути по тематиката Европейски Съюз наподобява фактически ще вкара USB-C като обединен стандарт за зареждане в страните членки, като това следва да се реализира финално до есента на 2024 година

Решението бе оповестено в уеб страницата на Европейския парламент, като след лятната почивка Европейският парламент и Европейският съвет ще би трябвало публично да ратифицират смяната. Според новите правила болшинството от електронни джаджи, в това число телефоните, камерите, конзолите, таблетите, слушалките и Bluetooth представителите ще би трябвало да разполагат с USB-C порт за зареждане.

Интересно е, че новите правила ще обиден и преносимите компютри, които ще би трябвало да преминат към новия стандарт до 40 месеца след въвеждането на новия закон.

Той също по този начин планува и уеднаквяване на скоростта и мощността на зареждане, написа The Guardian.

Потребителите също по този начин ще би трябвало да имат опцията да изберат дали да закупят устройство със или без включено в комплекта зарядно.

Новите правила ще имат изключително важен резултат за Apple, която преди няколко години отстрани кабела за зареждане от кутията на iPhone.

Гигантът от Купертино също по този начин ще би трябвало да се раздели с Lightning стандарта си, което пък значи, че ще загуби милиони от лицензи за производството му от други компании.

Новите правила обаче ще спестят на европейците до 250 милиона евро на година и ще понижат електронните боклуци, които по последни данни възлизат на към 11 000 тона на година.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР