След дълга дискусия парламентът прие на първо четене ратификацията на

...
След дълга дискусия парламентът прие на първо четене ратификацията на
Коментари Харесай

Депутатите одобриха промените в договора за доставка на американските изтребители Ф-16

След дълга полемика Народното събрание одобри на първо четене ратификацията на променения контракт за доставка на американските изтребители F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка. Гласувано бе и допълнение на закона за одобрение на договорите за придобиване на изтребителите, оборудването и въоръжението за тях. " За " гласоподаваха 167 депутати, 28 бяха „ срещу “ и двама се въздържаха.

В претекстовете за законопроекта за ратификацията на изменение на офертата се показва, че измененията включват: актуализиране на конфигурацията на самолетите и тяхното съоръжение, както и увеличение на броя на обучавания спомагателен персонален състав (летци - 2 души, и инженерно-технически състав - 5 души); поправяне на стойности на разнообразни линии по контракта и пренасочване на средства сред тях ; поправени периоди за обезпечаване на съответните съставни елементи и/или продукти; смяна на някои от главните снабдители на отбранителни артикули и услуги заради софтуерни или пазарни промени.

Въпросното изменение и допълнение не усилва цената на подписания през 2019 година контракт и не изисква спомагателни вноски към към този момент заплатената от България предплатена сума.

С препоръчаното изменение не се понижават или стесняват заложените качества на оръжейната система F-16 Block 70, както са декларирани в условията на българската страна при сключване на контракта за доставка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР