След четири поредни златни медала, господството на Микаела Шифрин (САЩ)

...
След четири поредни златни медала, господството на Микаела Шифрин (САЩ)
Коментари Харесай

Убийствено каране донесе втора титла на Лийнсбергер от СП в Кортина

След четири следващи златни медала, господството на Микаела Шифрин (САЩ) в женския слалом на Световните шампионати по ски-алпийски дисциплини, откри своя край.

Liensberger Katharina is Slalom World Champion!

Silver medal for (+ 1.00) followed by (+ 1.98).

Congrats to all the ladies running today!
— Cortina 2021 (@cortina2021)
Край на серията на американката изненадващо постави австрийката Катарина Лийнсбергер, която бе над всички и в двата манша на днешното съревнование. Въпреки че позволи привидно съществени неточности и в двете си спускания, австрийката премаза конкуренцията и завоюва златото с преднина от тъкмо една секунда пред втората Петра Влъхова (Словакия). Шифрин, която досега нямаше загуба в дисциплината слалом на шампионати на планетата, през днешния ден трябваше да се задоволи с бронзовия орден. Все отново тя си потегля от Картина д‘Ампецо със златен орден, откакто победи в алпийската композиция в понеделник.



За Лийнсбергер пък, това е второ злато, откакто във вторник тя победи и в паралелния великански слалом. За разлика от изпълнената със кавги конкуренция при започване на седмицата, когато австрийката подели златото с Марта Басино (Италия), през днешния ден тя единствено обира лаврите. С днешното си злато тя се изравни с Лара Гут-Бехрами (Швейцария) по брой оценки от шампионата в Италия, като и двете са с актив от два златни и един бронзови медали. Швейцарката завоюва своите златни оценки в гигантския и супергигантския слалом, а бронзът пристигна в спускането. Към купите си от през днешния ден и вторник, Лийснбергер добави и бронз от провелия се в четвъртък великански слалом.

Katharina Liensberger's incredible continues!
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Единствената българка в днешното съревнование Ева Вукандинова бе 44-та след първия манш, след което не приключи във втория. Въпреки че бе отвън първите 30 след първото втурване, тя започва и във второто, защото на международни шампионати и Олимпийски игри първите 60 след първия манш получават право на присъединяване във втория. След първото си втурване, Вукадинова имаше пасив от 8.87 секунди по отношение на Лийнсбергер

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР