След частичната победа на Ripple над SEC в началото на

...
След частичната победа на Ripple над SEC в началото на
Коментари Харесай

Защо спада цената на XRP?

След частичната победа на Ripple над SEC при започване на юли цената на XRP бързо се увеличи, достигайки нов годишен връх с двуцифрени облаги. 

Този прогресивен подтик обаче се оказа временен, защото по-малко от два месеца по-късно криптовалутата още веднъж се поддаде на мечи напън, като заличи облагите си след решението на арбитър Торес и се върна на равнищата си отпреди решението.

Неотдавнашен отчет на Kaiko, снабдител на данни за крипто пазара, хвърли светлина върху факторите, които стоят зад непрекъснатия спад на цената на XRP . Докладът се задълбочава в държанието на притежателите на XRP в разнообразни райони и тържища, като дава информация за аргументите, заради които криптовалутата е в непрестанен низходящ тренд.

Една от значимите констатации в отчета е забележителният размер на продажбената интензивност измежду вложителите. Данните разкриват, че по-специално азиатските вложители интензивно продават XRP, като огромна част от тези поръчки за продажба са съсредоточени на тържища като Upbeat и OKX, където натискът е бил много мощен.

 

Натискът за продажба е бил толкоз изразен, че е надвил над интензивността за покупка, следена на основаните в Съединени американски щати тържища, в това число Coinbase. Забележително е, че размерите на търговия на XRP на американските тържища са били доста по-ниски спрямо тези на офшорните тържища.

В отчета на Kaiko се твърди:  

Wисокото равнище на интерес и комерсиална интензивност също способстваха за спада на цената, като във връзка с размера на търговията XRP непрекъснато изпреварва валути като BNB , SOL и даже DOGE . Въпреки това тези различни криптовалути съумяха да поддържат спадове под 20% през целия август.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР