След бурни дебати, общинските съветници приеха актуализацията на бюджета на

...
След бурни дебати, общинските съветници приеха актуализацията на бюджета на
Коментари Харесай

Бюджетът на Варна за 2018 г. бе актуализиран при оставащи 4 работни дни за тази година

След бурни диспути, общинските съветници одобриха актуализацията на бюджета на Варна, възлизаща на 383.7 млн. лв. при в началото заложени 393.7 млн. лв. .
Критики бяха отправени от Борислав Гуцанов (БСП), който съобщи, че актуализацията се прави в самия завършек на календарната година и това не е съществено от страна на Общинския съвет .
" Когато актуализацията на бюджета се прави при оставащи 4 работни дни до края на годината, няма по какъв начин тя действително да стане факт в границите на 2018-а. Догодина може да извършите актуализация и на 29 декември. Това, което вършим е легализиране на към този момент осъществени дейности на администрацията. Съветът се е трансформирал в неин придатък, никой не желае нашето мнение, по този начин той не е потребен по никакъв метод на жителите на Варна. ", разяснява още съветникът.
В отговор общинският ръководител Тодор Балабанов съобщи, че са спазени всички законови периоди и в тази ситуация няма нищо неправилно.

„ За първа година актуализацията на бюджета е по-малка от в началото признатия бюджет. Не виждам никаква драма в това. Намалението идва от неданъчните доходи. В същото време има нарастване на средствата от държавно делегирани действия. “, съобщи шефката на общинската дирекция „ Финанси и бюджет “ Стефка Господинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР