След близо година на постепенно затягане на санкциите, изглежда, че

...
След близо година на постепенно затягане на санкциите, изглежда, че
Коментари Харесай

Икономиката на Русия започва да усеща тежестта на санкциите

След близо година на последователно стягане на глобите, наподобява, че Русия най-сетне усеща тяхната тежест на глобите върху стопанската система си. Енергийните доходи на страната са намалели доста през последните месеци и се чака да се свият в допълнение още 2023 година, когато влизат в действие още наказания. Това дава индиректно отражение върху други промишлености. Засега стопанската система на Русия остава устойчива, само че ще бъде изправена пред спомагателен напън, защото страните в Северна Америка и Европа не престават да се отхвърлят от съветската сила и артикули.

Европейски Съюз вкара нови наказания против съветския нефт и газ през декември, откакто страните членки прекараха месеци в последователно понижаване на зависимостта си от съветската сила. Таванът на цените значи, че вносителите на съветски недопечен нефт отвън Г-7, които употребяват западни морски направления, застраховки и финансиране, би трябвало да заплащат не повече от 60 $ за барел за съветските доставки на нефт по море. На 5-ти февруари ще влезе в действие възбрана на Европейски Съюз за целия експорт на съветски петролни артикули по море написа Oilprice.
 До какво ще доведат европейските наказания върху съветския нефт?
До какво ще доведат европейските наказания върху съветския нефт?

Забраната, която евентуално ще вдигне световните цени на петрола през идващите седмици, обгръща съветския нефт, доставян по море

Руският президент Владимир Путин отговори, като наложи възбрана върху закупуването на съветски недопечен нефт и нефтопродукти за пет месеца от всяка страна, която съблюдава ограничаването. Твърди се, че спазването на тавана на цените към този момент удря мощно стопанската система на Русия. Финландският център за проучване на силата и чистия въздух (CREA) пресмята, че разноските за тези ограничавания са за общо към 172 милиона $ дневно . Анализът на групата сподели, че приходите на Русия от експорт на изкопаеми горива са намалели със 17% през декември - най-ниското равнище от старта на войната в Украйна. Въпреки това Русия към момента има обилни облаги от своя петрол и газ, с доходи от към 691 милиона $ дневно от изнесени изкопаеми горива - спад с към една трета по отношение на по-рано тази година.

Но освен рестриктивните мерки върху продажбите на сила съставляват опасност за стопанската система на Русия през 2023 година - чака се понижаване на различен експорт . Продажбите на коли в страната са спаднали с 58,8% през 2022 година , съгласно Асоциацията на европейския бизнес, след западните наказания против Русия. Това накара доста съветски производители приключа работа, изключително откакто веригите за доставки бяха ударени, намалявайки наличните елементи. Заради компликациите в индустриалния развой, цените на колите в Русия скочиха през последната година.

Данните сочат, че продажбите на коли са били едвам 687 370 през предходната година, до момента в който през 2021 г.продажбите са били 1,6 милиона. Няколко огромни европейски производители на коли напуснаха съветския пазар в отговор на спора в Украйна.
 €160 милиона дневно: толкоз коства на Русия възбраната на Европейски Съюз за импорт на недопечен нефт и таванът на цената
€160 милиона дневно: толкоз коства на Русия възбраната на Европейски Съюз за импорт на недопечен нефт и таванът на цената

Европейски Съюз забрани вноса на недопечен нефт от Русия по море и застраховането и финансирането на превоза на съветски нефт до трети страни

В началото на 2022 година, когато цените на петрола и газа бяха високи, това оказа помощ за финансирането на военните дейности на Русия, преди засилващите се интернационалните наказания против съветската енергетика да влязат в действие.

Впоследствие Путин понижи и забави невоенните разноски на страната и обмисля по-високи налози за по-големите компании, с цел да усили приходите. Русия беше принудена да заема обилни средства на аукциони за вътрешен дълг през последните няколко месеца, макар че нито скорошното ограничаване на цените, нито енергийните наказания наподобява са били опустошителни за съветската стопанска система досега.

Икономиката на Русия може и да остана устойчива през 2022 година, само че продължаващият напън от Запада ще се усети в няколко браншове през 2023 година Страните от Северна Америка и Европа се отхвърлят от съветската сила и други артикули, което предизвиква спирания на нейните вериги за доставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР