След близо година извън терените, Тодор Костов отново е в

...
След близо година извън терените, Тодор Костов отново е в
Коментари Харесай

Тодор Костов: Радвам се, че отново правя това, което обичам

След близо година отвън терените, Тодор Костов още веднъж е в игра за ЦСКА. Централният блокировач преодоля тежка травма на коляното, само че сподели воля и темперамент и се възвърне, с цел да радва почитателите на волейбола с изявите си. След двете следващи победи на „ армейците “, той приказва пред формалния уебсайт на ЦСКА за претърпяното и дълго чаканото завръщане на полето.

След година пауза, тежка контузия, по какъв начин претърпя този тежък интервал?

– Много се веселя, че още веднъж съм на полето и мога да върша това, което толкоз обичам – да играя волейбол. Чувах от много мои другари и сътрудници, които са минали през сходни травми, че е мъчно да се върнеш, както физически, по този начин и душевен. Защото подсъзнателно се пазиш до някаква степен и не си убеден, че може да си отново на същото равнище. Но с всяка минала седмица, контроли и срещи, се увещавам, че мога да доближи същото равнище, каквото бе преди травмата.
34  ЦСКА записа втори следващ триумф в Efbet Супер Волей, съкруши Черно море във Варна
Може ли даже да се каже, че душeвността става по-силна след подобен интервал?

– Определено, да. Ако успееш да преминеш през този начален стрес, по този начин си каляваш душeвността и ставаш даже по-силен.
34  ЦСКА записа втори следващ триумф в Efbet Супер Волей, съкруши Черно море във Варна
Каква бе страстта у теб преди първия мач с Добруджа 07?

– Бях доста разчувствуван. Нямах самообладание да изляза и да играя, изключително в домашен мач, в нашата зала, в която имаше и много почитатели. Много ми е прелестно пред тях и ми липсваше като страст. Една година без формален мач е доста дълго време, а за мен да играя волейбол е ужасно чувство. Много се веселя, че съумях да се върна, да играя и да се развличам.

От ЦСКА също демонстрираха през този интервал, че не са изгубили религия в теб. Доколко това ти оказа помощ в допълнение като мотивация?

– Много е значимо в такава тежка обстановка да усетиш в действителност поддръжката на клуба. След такава тежка интервенция, дълго възобновяване, човек минава през разнообразни интервали и действително ЦСКА бе до мен от самото начало. Дадоха ми спокойствието, с цел да мисля единствено за възобновяване си. Бяха зад мен във всичко, за което благодаря на хората в клуба.

Как ти се видя в профил тима, през тази една година?

– Имахме своите шансове да влезем в четворката, само че ги изпуснахме безусловно за един гейм. Беше ми тежка да виждам в профил, тъй като не мога да допринеса с нищо за успеха. Но това го има в спорта. Толкова години бях без такива проблеми, само че се случи и с мен. Този интервал, от една година, си го осмислих като отмора от волейбола, да се възстановя изцяло. Гледах да не го трансформирам в отрицателен колорит, тъй като това нямаше по какъв начин да ми помогне. Смятам, че се оправих добре. Но ето, че се върнах и оказвам помощ с каквото мога.

Какво е мнението ти в този момент за отбора, в съпоставяне и с предходната година?

– Отборът е доста добре структуриран. На множеството постове има опитни играчи, върнахме се аз, Влади Станков, Димитър Димитров, момчета от школата, които излизаме всеки мач за победа. Единствената неприятна обстановка в този момент е травмата на Иван Колев, която ще повлияе и на тима. Пожелавам му триумф с възобновяване, тъй като знам какъв брой е тежко. Но имаме шансове да създадем много положително класиране и на никой няма да му е елементарно против нас. Опит и младост сме съчетали, тъй че ще покажем положителни игри през сезона.

Започнахте с две чисти победи, преодоляхте и спешен миг във втория гейм във Варна…

– Да, имаше по-тежък интервал във втория гейм, само че тимът е умел и знае по какъв начин да се оправя в такива обстановки. Опитът е нещо, което е скъпо в избрани обстановки. За мен това и колективът ще бъдат в основата на положителните ни игри. Ние сме в действителност обединен тим, а в сложните моменти това е от голямо значение. Колективът е движещата мощ, а всеки от нас се раздава за тима.

Какво би споделил на почитателите на ЦСКА?

– Бих ги помолил да ни поддържат във всеки един мач. Ние ще създадем всичко допустимо да ги радваме с положителни игри и победи на терена. Заедно да се забавляваме във всеки мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР