След близо два часа дебати парламентът в крайна сметка единодушно

...
След близо два часа дебати парламентът в крайна сметка единодушно
Коментари Харесай

Създадоха временна комисия за Буджака

След близо два часа диспути Народното събрание в последна сметка единомислещо реши да бъде основана краткотрайна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на предпазената територия " Колокита " на созополския полуостров " Буджака ". Комисията ще открива на процедура кое държавно управление е разрешило да стартира застрояването на тази територия, която преди години се е водила предпазена, както и всички обстоятелства по законосъобразността на намиращите се там здания

Предвижда се работата й да бъде три месеца. Тя е формирана на паритетен принцип от по двама народни представители от парламентарна група. 

Депутатите взеха решение Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи да оглави краткотрайната комисия за " Буджака " в Народното събрание. За негов заместител беше определен Любен Дилов от ПГ ГЕРБ-СДС.

Местността " Буджака " е наричана от локалното население в Созопол " Ориндж каунти " поради първокласните вили и имения, издигнати в последните 20 години там.

Първите, внесли предложение в новия парламент за такава комисия бяха депутатите от ГЕРБ. Темата обаче беше поставена на радар най-много от Движение за права и свободи като огледална реакция на предлагането на " Демократична България " за основаване на краткотрайна анкетна комисия в Народното събрание за Росенец. В пленарна зала от Движение за права и свободи на няколко пъти особено припомняха, че измежду първокласните парцели там е вилата на предприемача и издател на в. " Капитал " Иво Прокопиев.

ГЕРБ след това изтеглиха предлагането си, след което Движение за права и свободи и " ИТН " внесоха взаимно искане за комисия за " Буджака ". Така, от втори опит, през днешния ден тя бе учредена.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР