След близо 5 часа обсъждане Националният съвет на БСП възложи

...
След близо 5 часа обсъждане Националният съвет на БСП възложи
Коментари Харесай

Депутатите от БСП няма да подкрепят Истанбулската конвенция


След близо 5 часа разискване Националният съвет на Българска социалистическа партия разпореди на парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “ да гласоподава срещу утвърждението на Истанбулската спогодба.

"За" отпадане на ратификацията са дали своят вот 61 души, "против" - 25 и 7 са се въздържали.

В решението на пленума се показва, че в партията са наясно, че насилието против дамите, както физическо, полово, по този начин и психическо, е необятно публикувано и би трябвало да бъде обсъждано като последна форма на дискриминация и нарушение на правата на човека; като възприема, че насилието против дамите. Подчертава се, че са нужни спомагателни ограничения за поощряване на дами, които са били жертва на принуждение да потърсят помощ, както и да се подсигурява, че те получават подобаваща поддръжка в сходство с техните потребности. Народно събрание на Българска социалистическа партия дефинира, че би трябвало да се постави завършек на безнаказаността, като се подсигурява, че причинителите се преследват и санкционират.

Решението е Българска социалистическа партия да предложи и внесе в Народното събрание съответни законодателни текстове, с които да подсигурява ефикасната битка с насилието над дами и да се приложат на процедура наредбите на Конвенция за отбрана на дамите от всички форми на принуждение. С промени в Наказателен кодекс да бъде въведено най - строго гонене и наказване на насилниците, домашното принуждение да бъде инкриминирано, както да се криминализират „ насилствените бракове ” и „ насилственото общуване на брачен начала. Сред предложенията е и да се изградят Кризисни центрове във всеки регионален град, като това стане държавна делегирана активност.

В Конвенцията съществуват текстове, които разделят българското общество и могат да бъдат тълкувани разнопосочно.

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ не поддържа ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, се показва в решението на пленума. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР