Стара Загора. Над 50 деца от детски градини Лилия“, Незабравка“

...
Стара Загора. Над 50 деца от детски градини Лилия“, Незабравка“
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 50 деца от детски градини „Лилия“, „Незабравка“ и „Патиланско царство“ посетиха Първо районно управление „Полиция“ в града

Стара Загора. Над 50 деца от детски градини „ Лилия “, „ Незабравка “ и „ Патиланско царство “ посетиха Първо районно ръководство „ Полиция “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора Гостуването е по план „ Вълшебна класна стая “, който се осъществя в пет детски градини в Община Стара Загора.
Малчуганите бяха посрещнати от Кремена Маринова, контрольор „ Детска педагогическа стая “. Тя им описа каква е ролята на полицията и им даде препоръки какво би трябвало да създадат, в случай че се наложи да оказват помощ на човек в неволя.
Най-напред дребните палавници разгледаха стаята, където се одобряват сигналите от тел.112. Те научиха, че на този телефон би трябвало да се обаждат, единствено когато би трябвало да се помогне на някого. Видяха и по какъв начин се реализира видеонаблюдението на стаите за арестанти в ръководството.
След това разгледаха стаята, където се задържат хората, нарушили законите. После посетиха и залата за различаване.
Кремена Маринова им описа за какво и по какъв начин се вземат дактилоскопски отпечатъци. Впечатлени децата се надпреварваха да „ дават “ своите.
Най-голям интерес, изключително за момчетата, провокира полицейската кола и полицейското снаряжение. Те на драго сърце седнаха в патрулката и се научиха да разпознават другите звукови сигнали. После благодарение на същински служители на реда пробваха шлемовете и каските, които са част от снаряжението.
Накрая малчуганите получиха дарове от новите си другари в полицията. На всяко дете бе връчена директория с картинки свързани с разпоредбите за придвижване по пътищата, химикал и балонче.
Малчуганите дадоха обещание да не ритат топка на улицата, да внимават като карат колело или играят с другари.
В идващите дни следва и посещаване във Второ районно ръководство „ Полиция “ в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР