След блестящото представяне на емблематичната опера на Джузепе Верди Травиата“

...
След блестящото представяне на емблематичната опера на Джузепе Верди Травиата“
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Вярвам, че след всеки един спектакъл като „Травиата“, хората се променят към по-добро

След блестящото показване на емблематичната опера на Джузепе Верди „ Травиата “ от Плевенска филхармония и солисти в Летния спектакъл в плевенския парк „ Кайлъка “, диригентът маестро Найден Тодоров дефинира събитието като огромно предизвикателство, защото представянето на оперни спектакли навън е доста мъчно. Това обаче, съгласно него може да донесе и голямо наслаждение:

„ Когато човек желае да чуе всяка обособена изсвирена нота, отива в оперния спектакъл, а когато желае да усети цялото прекарване, отива да го види навън.

Специално в парк „ Кайлъка “ в Плевени природата помагазащото, когато човек види единствено, какво има към него, това към този момент му оказва помощ да влезе в едно особено въодушевление, което оказва помощ на музиката.

Мисля, чехората от ден на ден имат потребност от заглавия като това на операта „ Травиата “, тъй като главната теза на тази опера на Верди е любовта – това, което липсва през днешния ден на нашето общество.

Цялата експанзия, която следим през днешния ден в обществото се дължи на неналичието на обич и на положителни връзки сред хората, и операта „ Травиата “ ни демонстрира тъкмо това – по какъв начин във всеки един миг и на всяко едно място любовта може да ни изненада, и да ни промени вечно.

Точно по тази причина е значимо и нужно, през днешния ден да бъдат изпълнявани сходни заглавия, и те да бъдат слушани и гледани от хората.

Аз имам вяра, че след всеки един театър като „ Травиата “ на Верди, хората се трансформират по някакъв метод, и се надявам с нашия театър да помогнем на хората да се трансформират към по-добро “.



Маестро Найден Тодоров, който е и шеф на Софийска филхармония означи ползотворната взаимна работа с Плевенска филхармония при присъединяване си в разнообразни взаимни планове.

" Аз съм благополучен всякога от работата си с музикантите от Плевенска филхармония и се надявам това да се предава и на публиката, тъй като в случай че не успеем да събудим съпричастността у хората посредством нашата музика тогава, за какво я вършим... ".



В основните функции публикатавидясопраното Пламена Гиргинова - Виолета Валери, тенора Георги Султанов - Алфред Жермон ибаритона Венцеслав Анастасов в ролята на Жорж Жермон.

Заедно с тяхна сцената участвахаощеТихомир Андролов, Валери Цолов, Милена Йотова, Даниел Меса, Виолета Велчева, Стоян Стоянджов.

Режисьор на спектакъла още веднъж беше Надежда Христозова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР