След атентатите в Париж и сега след Брюксел хората съвсем

...
След атентатите в Париж и сега след Брюксел хората съвсем
Коментари Харесай

Икономика на тероризма

След атентатите в Париж и в този момент след Брюксел хората напълно не схващат по какъв метод правителствата може да се борят с тероризма. Същото важи и за „ експертите “. Не е ясно как противодействат на сходни действия в бъдеще.

На този декор прокуратурата и ДАНС получиха политическо предписание да приготвят до две седмици закон за това противопоставяне. От тази работа не чакам да излезе нещо потребно.

Досега тези „ органи “, народните представители и „ експертите “-коментатори демонстрират недоумение на това кои са терористите, какво ги движи и каква е стопанската система на престъпността и тероризма.

Това не е тяхна виновност. Няма кой да ги научи на актуален разбор на данни и добра стопанска система. Работата и бюджетите на службите към този момент служат на банални политически цели и фрагментите са подбрани да обслужват точно тези цели. Самите кадровици на правосъдната система са от школата в Симеоново, където образованието по стопанска система не е най-хубавото в страната.

Мисленето на гласоподавателите по въпросите на тероризма е митологично и фолклорно. Това на политиците – също, с незначителни изключения. Коментаторите не са в положение да формулират високи условия към законотворците. Онези, които могат, никой не ги слуша, дори ги ненавиждат.

Ще се опитам в резюме да запълня този вакуум.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР