След анализа на кръвните им проби във ВМА е установено,

...
След анализа на кръвните им проби във ВМА е установено,
Коментари Харесай

9-те положителни проби на бургаските полицаи от масовия Drug тест са отрицателни, ето защо

След разбора на кръвните им проби във ВМА е открито, че са използвали лекарствени артикули

През октомври служителите на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас всеобщо бяха тествани за приложимост на опиати, по заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев да се ревизират всичките му чиновници, в опит системата да почне чистка от вътрешната страна. Както Флагман.бг тогава пръв заяви, инспекцията бе изненадваща и на нея бяха подложени всички, които употребяват служебни коли.

Не е ясна точната численост на тестваните, знае се единствено, че са дадени 9 позитивни проби – на служители на реда от кариерата, всички с дълготраен опит, улегнали, потвърдени експерти, за които никой не е подозирал, че може да употребяват наркотични субстанции.

И деветимата незабавно са дали кръв за разбор, пробите са изпратени във Военно-медицинска академия (ВМА) в София, където е невероятно резултатите да бъдат фалшифицирани.

„ От всички осъществени проби и проби имаме 9 позитивни на територията на нашата дирекция, дадени са кръвни проби, които са във ВМА и които са негативни “, сподели през днешния ден пред публицисти шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Днес с Калоянов пред медиите бе и вътрешният министър Иван Демерджиев. Той посочи, че инспекциите, които се правят в Министерство на вътрешните работи за приложимост на опиати, ще продължат и през идващите месеци.

„ Считано от идната година влиза в действие нова разпоредба, която ще разреши тестването на всички чиновници. В момента ревизираме единствено тези, които ръководят служебни коли. Ще продължава тестването и то с още по-голяма мощ. Работим с министъра на опазването на здравето, близо сме до решението да се правят бързо кръвните проби “, посочи през днешния ден Демерджиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР