След акция в бургаския квартал Победа: Разкриха множество кражби, задържаха

...
След акция в бургаския квартал Победа: Разкриха множество кражби, задържаха
Коментари Харесай

След акция в бургаския квартал „Победа”: Разкриха множество кражби, задържаха телефонен измамник

След акция в бургаския квартал „ Победа ”: Разкриха голям брой обири, задържаха телефонен лъжец , оповестиха от полицията.
 Министерство на вътрешните работи
При интервенцията за противопоставяне на стандартната престъпност, осъществена през днешния ден от чиновници на отдел „ Криминална полиция “, Специализирани полицейски сили при ОД на МВР-Бургас и чиновници от Първо Районно управление-Бургас под управлението и надзора на Окръжна прокуратура, са тествани голям брой адреси, населявани от престъпно проявените.

Намерени и конфискувани са разнообразни движимости - предмет на закононарушения, измежду които: домашен електроуреди, принадлежности, машини, медни кабели и проводници и други. Към момента се открива съпричастността на арестуваните и към осъществени в последните дни обири от частни домове и офиси на територията на Бургаска община.

Двама от арестуваните към този момент са с повдигнати обвинявания и мярка „ задържане за период до 72 часа ” . Един е наведен в бургаския затвор с мярка „ задържане “, постановена от Бургаски областен съд.

Предстои повдигането на обвинявания по отношение на трима от мъжете, осъществили обири с изключение на на територията , обслужвана от Първо Районно управление-Бургас, и на територията на Второ Районно ръководство.
 Министерство на вътрешните работи
Сред арестуваните е и 31-годишна престъпно проявена, осъществила през годините голям брой обири за набиране на финансови средства за закупуване на опиати .

Тя е и съучастник на кражбата на осем бронзови и сребърни старинни монети и украшения, както и на антични глинени предмети, експонирани в Националната художествена академия в Ахтопол - така наречен " Гръцко учебно заведение ". Престъплението е осъществено на 10 юни и неин помощник бил 33-годишен бургазлия.

Двамата проникнали в музейното здание през незатворен прозорец на приземното помещение, като сега на осъществяване на кражбата в постройката не е имало чиновници, които да попречват реализирането на престъпното действие.

Смятали да пласират откраднатите скъпи монети и глинени предмети, а парите да им послужат за закупуване на наркотични субстанции.  Въпреки безапелационния отвод на двамата причинители на кражбата да спомагат на полицейските чиновници, огромна част от откраднатите културно-исторически експонати са открити и конфискувани от трети лица.

Сред откритите полезности са: бронзови и сребърни монети, железни сечива и част от оръжия и глинени обредни съдове и украшения - гривна, обеци и копчета . Най-ценна измежду откраднатите експонати е антична сребърна монета - тетрадрахма на Месембрия - II в. прочие Хр. с лика на Александър Велики.
 Министерство на вътрешните работи
В хода на интервенцията е арестуван и участник в лъжлива телефонна скица - оказване на подпомагане на полицейски чиновници за задържане на телефонни измамници , осъществена на 30 юни - 60-годишна жена от бургаския комплекс „ Изгрев ” се е дала прошка със 7500 лева и 20 грама златни украшения.

Задържаният е на 19 години от поморийското село Бата. По думите му, след взимане на парите и златните украшения, с таксиметров автомобил се е придвижил до Арбанаси, където на преднамерено място в гориста околност оставил взетите от излъганата движимости.

В резултат на бързите полицейски дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” и Пето Районно  управление-Бургас парите и златото са открити и ще бъдат върнати на излъганата бургазлийка . Мъжът е с повдигнато обвиняване, като периода за задържането му е до 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР