След 9-годишна пауза, Добрич отново събира топ пилоти в офроуд

...
След 9-годишна пауза, Добрич отново събира топ пилоти в офроуд
Коментари Харесай

След 9-годишна пауза: Добрич отново събира топ пилоти в офроуд спортовете

След 9-годишна пауза , Добрич още веднъж събира топ водачи в офроуд спортовете.

Събитието ще се организира от 22 до 24 септември и се осъществя с поддръжката на Общината. Кметът  Йордан Йорданов поддържа концепцията да върне Добрич на офроуд картата и регионът отново да бъде хазаин на известното в предишното „ Рали Рейд Добруджа ” - запазена марка за бързи трасета и чудесни условия за състезателите.

Състезанието „ Рали РейД Добруджа “ е IV кръг от Националните офроуд шампионати и е в календара на Автомобилната Федерация на България. На старт ще застанат 65 екипажа с коли 4х4 и четириколки (ATV), оповестиха от Общината.

Организаторите са подготвили 4 разнообразни трасета с дължина над 600 км . В категорията на колите 4х4 ще вземат участие най-бързите прототипи с над 500 к.с., разрастващи над 160 км/ч по черните пътища на Добруджа.

По време на надпреварата ще се употребява тракинг система за сателитно следене на участниците, най-много за локализиране и сигурност , само че ще се засичат и оптималните скорости и рестриктивните мерки на скоростта.

В категорията на четириколесните мотори (ATV) са записани 31 участници в класовете “Hobby ” и ”Expert “, които ще изминат 100 км за един ден в полски пътища и горски пътеки. Голям брой участници има в клас Mini Junior, деца о т 6 до 10 година, с ATV.

12 девойки и момчета от цяла България ще покажат майсторско ръководство пред аудитория и родители на затвореното трасе. На 22 септември, от 11:00 часа е формалният старт от центъра на града, а в неделя, 24 септември, до бившето военно летище от 10:00 часа са финалните серии на особено квалифицирано трасе за 4х4 и ATV.

По-късно в 14:00 часа в центъра на Добрич ще се организира церемония по награждаване на спечелилите във всички класове и категории.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР