След 60 часа спасиха младо момиче, погребано живо от свлачище,

...
След 60 часа спасиха младо момиче, погребано живо от свлачище,
Коментари Харесай

Погребано 60 часа: Спасиха дете след смъртоносно свлачище ВИДЕО+СНИМКИ

След 60 часа избавиха младо момиче, заровено живо от свлачище, което умъртви 15 тази седмица, донасяйки покруса и безпорядък на Филипините. Екипите за търсене оповестиха „ чудотворното “ избавление на остров Минданао, откакто дни наред обезверено копаеха, издирвайки към 100 души, оповестени за изчезнали след бедствието.

Видеозапис от село Масара демонстрира по какъв начин избавител носи на ръце плачещото, изцапано с тиня дете, до момента в който връща момиченцето назад при татко й, преди да бъде отведено в здравно заведение за обзор.



„ Това е знамение “, сподели служителят на организацията за бедствия Едуард Макапили от Давао де Оро, добавяйки, че спасителите вярвали, че изчезналите евентуално са мъртви.

„ Това дава вяра на спасителите. Издръжливостта на детето нормално е по-малка от тази на възрастните, само че все пак детето оцелява.

„ Виждаме в изявленията в обществените медии, че детето няма забележими пострадвания “, сподели Макапили.

Опустошителното свлачище се връхлетя във вторник вечерта, разрушавайки къщи и поглъщайки три рейса и джип, чакащи да вземат служащи от златна мина. Най-малко 15 души бяха убити и 31 ранени, до момента в който повече от 100 към момента са в неопределеност, демонстрират формалните данни.

Търсачите се състезаваха с времето и метеорологичните условия, с цел да открият някой различен жив в гъстата тиня, до момента в който дъждът валеше над региона в петък, написа " Дейли Мейл ".

Докато спасителите използваха тежка земекопна техника тук-там, те трябваше да разчитат на голи ръце и лопати в региони, където смятаха, че има тела. Използвани са и кучета за разкриване на заровени в калта и руините.

Свлачищата са честа заплаха в по-голямата част от нацията на архипелага заради планинския терен, изобилните превалявания и необятно публикуваното обезлесяване от минно дело, селско стопанство и противозаконна сеч.

Дъждът удря елементи от Минданао в продължение на седмици, предизвиквайки десетки свлачища и наводнения, които принудиха десетки хиляди хора да се приютят за незабавни случаи. Стотици фамилии от Масара и четири близки села трябваше да се изтеглят от домовете си и да се подслонят в незабавни центрове от боязън от нови свлачища.

Училищата в цялата община преустановиха образователните занятия.

Районът, обиден от свлачището, е разгласен за „ зона, неразрешена за строителство “ след предходни свлачища през 2007 и 2008 година, сподели Макапили. „ Хората бяха помолени да изоставен това място и им беше дадена зона за презаселване, само че хората бяха толкоз твърдоглави и се върнаха “, сподели той.

Масивни трусове също дестабилизираха района през последните месеци.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР