След 50 години и стотици лагери по река Ропотамо, националният

...
След 50 години и стотици лагери по река Ропотамо, националният
Коментари Харесай

Защо забраниха на гребците да тренират на река Ропотамо?


След 50 години и стотици лагери по река Ропотамо, националният тим по гребане беше изпъден от там, а спортистите са принудени да търсят избавление другаде.

Гребците организират подготовка на Ропотамо от 1970 година Там са образувани десетки олимпийски и международни първенци. Изведнъж те стават неуместни.

" Ние сме тук от 2006-а. Винаги сме провеждали зимната си подготовка тук. За нас Ропотамо е значима. Предимството е, че ръката е плитка, няма никакви течения, няма завои и дава опция да се развива нужната скорост ", сподели в предаването " Тази заран " треньорът по гребане Евгени Недев.

" Оттук нататък разпоредбите се трансформират и пречим на екологичното равновесие. ", показа пред bTV олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова.

Абсурдът е, че по реката може да плават моторни корабчета с туристи, само че лодките на първенците към този момент са спънка.

Федерацията по гребане е в затрудено състояние. Националите ще трансформират подготовката си, ще упражняват на язовир Кърджали, а лагерът ще продължи 20 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР