След 5-годишна пауза Росен Барчовски отново стана селекционер на мъжкия

...
След 5-годишна пауза Росен Барчовски отново стана селекционер на мъжкия
Коментари Харесай

Барчовски пое баскетболния А отбор след 5-годишна пауза

След 5-годишна пауза Росен Барчовски още веднъж стана селекционер на мъжкия народен тим по баскетбол. 59-годишният треньор бе утвърден от УС на федерацията с 6 гласа " за " и един " въздържал се ". Той наследява на поста Любомир Минчев, който напусна през юни след 3 година отпред на А отбора.

За Барчовски това ще е трети интервал като ментор на представителния тим на България след 2004-2006 година и 2010-2014 година Под негово управление " трикольорите " се класираха на Евро `05 в Сърбия и Черна гора и на Евро `11 в Литва. Той изведе отбора ни и до последната победа на европейско състезание - 79:69 против Грузия на 5 септември 2011 година

Формално завръщането на Барчовски ще се случи през 2020 година, когато стартират квалификациите за Евро `21 в Германия, Грузия, Чехия и Италия. Нашите са в квалификационна група Н дружно с отборите на Босна и Херцеговина, Гърция и Латвия, а първият ни мач е посещение на 21 февруари против южните ни съседи.

Същевременно УС на БФБ утвърди и удължаването на контракта на Стефан Михайлов като селекционер на женския народен тим. Той ще води отбора в квалификациите за дамското Евро `21 във Франция и Испания, които започват още през ноември 2019 година България е в група А с Гърция, Исландия и Словения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР