След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът

...
След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът
Коментари Харесай

Няма нищо сложно в грима за жените на 40

След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът губи от младежката си прохлада, погледът не е по този начин отворен и експресивен.

Идва време да създадем промени в метода си на гримиране . Добрата вест е, че да придадем повече мекост и експресивност на лицето си не е чак толкоз мъчно. Споделяме ви нашите най-важни грим правила, които персонално сме тествали и които фактически имат подмладяващ резултат върху лицето.

Съвет 1: Нов метод към основата

След 40 години, по-сухата кожа изисква да я подготвим с повече внимание. Преди да започнете да нанасяте грима, погрижете се да овлажните лицето в дълбочина. Намерете хидратиращ крем, с който да усещате кожата си успокоена и да нямате чувство за обтягане.

Второ, изпробвайте праймър, в случай че до момента не сте го правили. Тези артикули заглаждат кожата и вършат порите по-малко забележими. А има и такива с фини озаряващи частици, с които лицето наподобява по-сияйно.

Съвет 2: По-лек, течен декор дьо загар

По-плътните и тежки декор дьо тени се събират във фините линии по лицето и ги акцентират. Затова изберете лека, течна формула с овлажняващ ефет, която ще “напои ” кожата ви и няма да акцентира линиите, породени от сухота. Нанасяйте го в малко количество са по-фино и естествено покритие.

 Няма нищо комплицирано в грима за дамите на 40
Съвет 3: Светло червило в розовеещ колорит

Светлите, нежни нюанси на розовото или бежово-розовото придават на лицето прохлада. Особено когато имат искра. Знаем, че сега мат резултатът продължава да е шлагер, само че истината е, че той придава по едно и също време трагичен и доста сериозен тип. По-светлите и нежни цветове акцентират размера на устните.

Съвет 4: Добре попълнени вежди

Спадът в равнищата на естрогена в организма последователно прави веждите по-рехави. Погрижете се да върнете младежката им компактност с помощна на молив или пудра за вежди. Следвайте естествените им контури и извивкаи просто ги уплътнете.

 Няма нищо комплицирано в грима за дамите на 40

Съвет 5: Подчертайте сгъвката на клепача

По-големи очи, по-отпочинал и жив взор – тази стъпка е значима, тъй като придава на очите експресивност. Освен това, ги повдига оптически.


Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР