След 4-часови скандали, депутатите все пак гласуваха временна Комисия по

...
След 4-часови скандали, депутатите все пак гласуваха временна Комисия по
Коментари Харесай

След 4 часа скандали в НС: Избраха комисия за имунитетите, БСП и ИТН отказаха участие

След 4-часови кавги, депутатите въпреки всичко гласоподаваха краткотрайна Комисия по имунитетите, която ще се произнесе до 18 юли. 186 депутати взеха решение да бъде основано краткотрайното звено за отнемането на имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. 32 бяха срещу - Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ през днешния ден опонираха остро на концепцията, като я нарекоха пералня и приканиха Бойко Борисов и Кирил Петков да се откажат незабавно от имунитетите си. Затова и двете партии не предложиха членове на Комисията. 

ПП-ДБ включиха в комисията Никола Минчев и Димитър Найденов. " Възраждане " предложиха в парламентарното звено да влязат Петър Петров и Николай Дренчев.  

От Движение за права и свободи включиха Хамид Хамид и Караахмед. 

Българска социалистическа партия, които през днешния ден от трибуната обявиха, че обединението ПП-ДБ е пералня на ГЕРБ и нямат желание да вземат участие, повториха желанието си с изострен звук. 

Няма да участваме в тая пералня и омерта. Веднага да се смъкват тези имунитети, обявиха социалистите. 

Има Такъв Народ също не предложиха членове на комисиите, като Тошко Йорданов съобщи: " ИТН- няма да предложим хора за тази комисия. Перете се, замивайте си гениталиите, бършете се, ние в тоя срам няма да участваме ", отсече той. 

Заради неналичието на оферти за ръководител Мустафа Карадайъ предложи Хамид Хамид, това обаче не събра задоволително гласове. След прегласуване, само че единствено 96 бяха " за ", 64 бяха срещу, 43 се въздържаха. Има Такъв Народ въобще не гласоподаваха за ръководител, а 22 от БСП35от " Възраждане ", Радостин Василев и шестима от ПП-ДБ бяха " срещу " номинацията на Хамид Хамид.

Десислава Атанасова упрекна депутатите, че блокират комисията, изключително поради изчезналия ръководител. И с неприкрит жлъч иронично предложи ротация, всеки член да е ръководител на комисията.

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ иронизира, че двете най-големи групи не могат да се схванат. " Идете в стаята на Движение за права и свободи седнете на една маса с господин Пеевски, той да ви посъветва, да ви даде благословията си ида си изберете ръководител ", сподели той.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР