След 3-часови спорове депутатите създадоха временна комисия, която да установи

...
След 3-часови спорове депутатите създадоха временна комисия, която да установи
Коментари Харесай

След горещи спорове създадоха временна комисия за имунитетите. Ще работи най-много месец

След 3-часови разногласия депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да откри би трябвало ли да се смъкват имунитетите нa Кирил Петков от ПП-ДБ, Бойко Борисов от ГЕРБ-СДС, Даниел Александров от ГЕРБ-СДС и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.

Против гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Комисията ще работи най-късно до 18-ти юли, съвещанията ѝ ще бъдат обществени.

Комисията обаче остана без ръководител. Единствената номинация беше на Хамид Хамид от Движение за права и свободи, само че той не получи задоволителна поддръжка.

От Българска социалистическа партия и „ ИТН “ няма да имат свои представители в комисията. Основната рецензия е, че тя ще бъде „ пералня “.

На 2 юни основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на Народното събрание искане за
събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ
Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура заради потенциално пране на пари посредством известната къща в Барселона.

При настояването за имунитета на Кирил Петков става дума за назначението му за длъжностен министър през 2021 година, преди Канада да го е освободила от второто му поданство.

Имунитетът на Даниел Александров беше пожелан поради събрани доказателства, че чрез употреба на мощ той направил дейности за да възбуди полово предпочитание без съвукупление по отношение на разположение, навършило 14-годишна възраст.

„ Изведнъж някой се сети, че може би някой е направил някакво закононарушение. Нито политическата класа следва да става пленник на държавното обвиняване, нито държавното обвиняване е пленник на политическата класа ”, съобщи Мирослав Иванов.

Последва вълна от рецензии.

„ Тази комисия е унизителна за българския парламент и потвърждава няколко неща. Първото е, че Кирил Петков и другият имунитетаджия – Бойко Борисов, който го няма, евентуално се усещат отговорни. Ако не бяха, щяха да отидат в съда и да потвърдят невинността си. И Борисов, и Петков демонстрираха, че са безспорни страхливци. Не са мъже ”, сподели от трибуната Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Най-вероятно ще извършите криминалистична лаборатория в Народното събрание, която ще прави ДНК проби да установим дали детето на дамата от Дубай е на Бойко Борисов. Колеги, това е голям позор. Вие стартирате процедура, по която
ще „ перете ” Борисов.
Него го е боязън да си даде имунитета ”, заяви независимият народен представител Радостин Василев.

„ Не ви ли омръзна, сътрудници? През последния половин час нещо друго с изключение на режисури показахте ли? ”, попита Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

Напрежението не стихна и от Българска социалистическа партия се обърнаха персонално към Кирил Петков.

„ Г-н Петков, какво вършиме в тази компания? Какво има да се проверява за твоята декларация? За нея знае цяла България. Подайте си имунитета ”, разяснява Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

„ Ако ще има комисия, тя би трябвало да работи една или две седмици и по-късно Народното събрание да се произнесе – да се види кой, какво ще пере ”, изясни Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

„ Доброволно ще дам имунитета си и няма да очаквам края на комисията. Но и няма да дам Прокуратурата да употребява своята власт като политическа бухалка. А, за комплексираните депутати от Има Такъв Народ, цялостни с ненавист, няма да разясня ”, сподели от трибуната Кирил Петков.

„ Два клана в мафията се сбиха за това кой да владее страната и да продължи да съществува. Мафията се самовзриви от вътрешната страна през правосъдната система и роди
обединението на имунитетите и на страха.
Тези, които арестуваха нелегално Борисов, през днешния ден му пазят имунитета. А, Борисов, който смъкна държавното управление на Политическа партия през днешния ден се прегърна с тях, с цел да избави себе си ”, упрекна Корнелия Нинова.

ГЕРБ въстана против чутото по адрес на водача им Бойко Борисов. „ Мястото на секретариата на Прокуратурата е в правосъдната палата, а не в пленарна зала ”, отвърна Гьорг Георгиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР