След 25 години парламентарно присъствие, крайнодясната Партия на свободата ще

...
След 25 години парламентарно присъствие, крайнодясната Партия на свободата ще
Коментари Харесай

Герт Вилдерс обяви край на „цунамито от убежища и имиграция” в Нидерландия


След 25 години парламентарно наличие, крайнодясната „ Партия на свободата ” ще ръководи Нидерландия.

„ В политиката съм от 25 години и това е най-щастливият ми ден до момента. Вече сме първа партия. Това са толкоз доста хора. Ако ги бяхте попитали преди една година, щяха да ви нарекат луди. Но ето, че това се случи. ” - съобщи Герт Вилдерс, водач на „ Партия на свободата ”.

На второ място е „ Обединение на социалдемократи и зелени ", отпред с някогашния европейски комисар Франс Тимерманс. Партията на досегашния министър председател Марк Рюте - консервативната „ Народна партия за независимост и народна власт " остава трета.

За да извърши обещанието, което даде - да бъде министър председател на всички - Вилдерс ще би трябвало да убеди другите партии да се коалират с него.

„ Ще си сътрудничим с други партии, тъй като би трябвало и ще покажем, че сме способни да го вършим. Холандските жители заслужават „ Партията на свободата да сформира идващото държавно управление и това ще се случи. ” - съобщи Вилдерс.

До момента не е ясно дали Вилдерс, анти-ислямски радикал, евроскептик и последовател на Путин, ще оглави бъдещо държавно управление. Другите партии към този момент изключиха опцията да вземат участие в негов кабинет.

„ Никога няма да участваме в коалиция с партия, която изключва част от холандските жители ”, разяснява Тимерманс.

Победата на Герт Вилдерс изправи Европа на нокти, а представител на Европейската комисия разяснява:

„ Изборите в държавите-членки се организират постоянно и това единствено по себе си по никакъв метод не слага под подозрение участието, на която и да е страна в Европейския съюз ”, съобщи Ерик Мамер, представител на Европейска комисия.

Вилдерс се афишира против имиграцията и изпращането на оръжия за Украйна, както и за излизането на Нидерландия от Евросъюза, за което обаче няма социална поддръжка. Шансовете обаче да гласоподава за разширението на Шенген към България и Румъния са дребни, защото счита, че Нидерландия сама би трябвало да управлява границите си.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР