След 23 години опити най-сетне през лятото на 2022 г.

...
След 23 години опити най-сетне през лятото на 2022 г.
Коментари Харесай

Херо Мустафа очаква директни полети между България и САЩ от лятото

След 23 години опити най-накрая през лятото на 2022 година се чака да започват първите директни пътнически полети сред България и Съединени американски щати. Това разгласи в изявление за Нова телевизия посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.

" Много мощно се вълнувам, че това лято ще имаме първите директни полети сред Съединени американски щати и България от 23 години насам - първите директни полети. Вълнувам се, тъй като това значи, че от ден на ден американци ще могат да опознаят България такава, каквато я обичам ", сподели Херо Мустафа. Тя не даде повече детайлности по дълго чаканата вест.

България е другар, сътрудник и съдружник, както и доста мощен приближен сътрудник в НАТО, а решението за даването на военна помощ за Украйна е суверенно решение на българската страна, разяснява още Херо Мустафа. Тя акцентира, че по-важното е построяването на територията на България на бойна група на НАТО, фактът, че България одобри над 100 000 украински бежанци, че поддържа резолюциите на Организация на обединените нации и глобите против Русия, както и че България се опълчва на жестокостта на унищожителните дейности на Русия против цивилно население и цивилен цели.

По отношение на енергийните доставки Мустафа разяснява, че „ Газпром “ едностранно е нарушил контракта си с България и употребява енергетиката като оръжие. Именно по тази причина е значима диверсификацията.

Съединени американски щати ще дават спомагателни 15 милиарда кубични тона полутечен природен газ за Европа, напомни посланикът. Тя разяснява и контрактуваните от министър-председателя Кирил Петков две изключителни доставки за България на цени, по-ниски от тези на „ Газпром “. „ Ще продължим да работим за средносрочни и дълготрайни решения. Застъпете се за енергийната самостоятелност на България “, добави Херо Мустафа.

По отношение на разногласието сред България и Северна Македония американският дипломат разяснява, че не е потребно и за двете страни да слагат ултиматуми и да употребяват отрицателна изразителност. Не би било добре също по този начин политиците от двете страни да гледат на разногласието единствено на спор, който могат да употребяват за повишение на известността си. Регионалната непоклатимост е значима, тъй като в случай че Македония не е член на Европейски Съюз, се основава вакуум, от който се възползват артисти, които не желаят непоклатимост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР